Фортисимо



Пенко Русев – търсачът на пресечни точки!

Е-мейл Печат ПДФ

Актьор, продуцент, търсач на силни усещания и пътешественик. Той е този, който за пръв път използва думата „кльомба" в телевизионното предаване „Добро утро" по БНТ – в първото издание на телевизионната игра „Торнадо". Всъщност той е негов автор и водещ. Много любим и познат глас от екрана в ролята на чаровния Алф. Това е Пенко Русев на гости в предаването „Абсолютно” на Коко Паносиан.

Коко Паносиан: Озвучили сте една голяма част от сериите на„Алф”. За мен „Алф“ говори с вашия глас. Разпознават ли ви още като гласа на най-сладкото извънземно?

Пенко Русев: Тази роля ми е любима! Тя някак си се е слепнала с мен. Може би е променила гледната ми точка и цялото ми светоусещане. За мен този герой е изключително ценен. И като школа, предвид хората, с които съм работил, и като сценарий. Както се вижда такъв сериал скоро не се е появявал.

Коко Паносиан: Имате ли у дома снимки на Алф?

Пенко Русев: Не, не съм сложил дори и в сайта си, но това е добра идея.

Коко Паносиан: С какво се занимавате в момента?

Пенко Русев: С много неща. Имам продуцентска къща - „Две и половина”. Тя се занимава с много неща. Започваме един невероятно интересен сериал „Английският съсед” на Мишо Вешин и под режисурата на Дочо Боджаков. Сериалът е продуциран от БНТ. Планираме го от пет години. Снимките ще бъдат през август и в тях ще участва британският актьор Лесли Грантън.

Коко Паносиан: Получават ли ни се на нас българите сериалите според вас?

Пенко Русев: Всичко е въпрос на натрупване. Ако вземем сериалите на нашата южна съседка, там нещата са други. Там се правят много сериали, там и образованието е друго. Но смятам, че и у нас ще се случат тези неща. Ето вижте, колегите от „Стъклен дом” как го правят, а се надявам и ние да ги надхвърлим.

Коко Паносиан: Вие бяхте много динамичен и популярен водещ. Спомням си още, че бяхте много интересен, различен.

Пенко Русев: Ами всичко с времето, сине (смее се) в един момент започваме да учим другите. Малко съм пораснал вече!

Коко Паносиан: Не мога да прескоча филма „Баклава” с какво подразни българските морализатори? За ефекта от филма бих казал така - „да разлаем кучетата”...

Пенко Русев: Да, така е, но нашата атака беше в по-директен и по-конкретен смисъл, към обществото и институциите. Едно намигване към обществото и към морала. Все повече западат ценностите. Те буквално изчезват. Като се появи филма, ще разберете за какво става въпрос. За съжаление, не знам каква ще е съдбата на филма.

Коко Паносиан: Три години след показването на „Баклава”, смятате ли, че филма размърда онези, от които зависи промяната на живота на тези деца, или всичко е за три дни?

Пенко Русев: Мисля, че има резултат. Убеден съм, че и хората са забелязали тази промяна, по отношение на третирането на децата без родителски надзор. Някои хора бяха освободени, защото бяха виновни. Макар, че управляващите тогава се опитаха да счупят огледалото, което представляваше филма. Всичко се стовари върху главата на Алексо Петров. Едно момче с много бурно мислене и несъгласен с проблемите. Той е в Канада,. Не се знае какво ще му се стовари на главата, ако си дойде в България.

Коко Паносиан: Имате странно хоби – „търсач на пресечни точки”! Посещавате пресечните точки на паралелите и меридианите по земното кълбо (64 442 на брой) и ги фотографирате. Разкажете ни защо го правите?

Пенко Русев: През деветдесет и някоя година си купих GPS. Беше много авангардно да имаш такова нещо и аз му търсех приложение. Тогава попаднах на сайт www.confluence.org, в който се оказа, че на картата на България имаше 12 такива пресечни точки. Три или четири от тях бяха вече посетени от чужденци. Тогава тръгнах да ги обикалям. Въвлякох сина ми и приятели и обиколих всичките 12 точки. Идеята на този сайт е да се разкаже как се развиват тези точки. Каква е екологията в региона или как живеят хората около тях.

Коко Паносиан: Ако започвате житейския си път отново, бихте ли избрал друга професия?

Пенко Русев: Не знам, ако ми се случи да бъда отново тук, надявам се да избера отново това и да нямам проблеми.

Коко Паносиан: Обичате ли да се шегувате?

Пенко Русев: Разбира се. Правя го по свой начин. Но това е доста тънко нещо, не е за всеки. Това е интелигентност, култура, образование. Това си е дар Божи!

Коко Паносиан: Може ли да извикаме Алф и той да каже нещо на финала на този разговор?

Пенко Русев в ролята на Алф: Пролет, лято, хубаво време! Ако има и една котка, още по-хубаво ще бъде!
Коко Паносиан: Да не се притесняват собствениците на котки, Пенко се шегува и влиза в роля (смях). Пожелавам ви да запазите този позитивизъм. Здраве и късмет на цялото ви семейство!

За fortisimo.eu – разговора свали Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю Интервю Пенко Русев – търсачът на пресечни точки!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414