Фортисимо – това е лично!



Секс по време на бременност?

Е-мейл Печат ПДФ

Възможен ли е сексът по време на бременност? Това е въпрос, който си задават много двойки. Тук няма да говорим за медицински фактори, които, разбира се, не трябва да бъдат изключени. Но ако бременността се развива нормално, то няма пречки.

Сексът по време на бременност не е мираж. Важно е да преодолеете страха си. Това важи за жената, но най-вече за мъжа.

Много бъдещи татковци се притесняват. Въпросите са: дали няма да навредя на бебето; дали е правилно; нормално ли е?

Скъпи мъже, поглеждайки към вашата половинка, вие виждате промените в нейното тяло. Коремът наедрява, с него и гърдите. Трябва да знаете обаче, че в бременната ви половинка, заедно с нарастването на хормоните – нараства и желанието за секс, поне според учените. Разбира се, че има изключения. Факт е, че след раждането на бебето вашата дама никога няма да е така свободна, както досега. След появата на малкото човече, първо следва период на адаптация и за двамата партньори. предстоят много безсънни нощи, които ще изморяват още повече имащата нужда от почивка, родилка. Не на последно място следва период на възстановяване на хормоналното равновесие. Всичко това ще ви откаже от секса за известно време.

Така че сега е моментът да му се насладите. Бременната жена има нужда от много повече ласки през този период. Има нужда да й покажете, че въпреки промените в нейното тяло, тя си остава за вас единственият обект на желание. А все пак да не забравяме, че това е най-благоприятният период, в който дори и да изтървете целия набор от малки камшичести войници в тялото й, това не е проблем. Е, нужно е все пак някакво предпазване – най-вече пазете коремчето, това става чрез различни пози. Пазете я и от болести, те са една от най-честата причина за преждевременната поява на бебето. И запомнете – оргазмът при партньорката ви няма да предизвика родилна дейност.

Докторите обичат да казват, че бременността не е болест – жената може да работи, да спортува, да живее така, както и преди да забременее. Разбира се, всичко това важи, но не трябва да се преминават определени граници.

Така че скъпи мъже, не се страхувайте да я докосвате, не се бойте от секса по време на бременност. Той е възможен и страхотен.

За fortisimo.eu – Форти (снимка: zajenata.bg)

 

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още в Мама + Тате = Аз

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Секс по време на бременност?

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414