Фортисимо – това е лично!



За Кириловците около нас

Е-мейл Печат ПДФ

Народната любов определи двамата сигурни финалисти в шоуто на Големия брат. Звярът с добрата душа Никита и мрънкалото Кирил. Зрителите не спират да повтарят родното политическо кредо „Всички са маскари”, но и не спират да гласуват за новата порция реалити знаменитости.

Въпросът защо точно тези двама съквартиранти бяха потупани по рамото от зрителя – не спира да ме преследва. Как изглежда човекът, който ще даде 1,20 лв. за СМС, че да заяви: „Аз харесвам Кирил”?

Знаете за краставите магарета, които през девет дола се надушват. Ами да, като се замисля у нас е пълно с Кириловци. Хора, които показно носят символа на вярата си, а пропускат основния й завет: „Не съди, за да не бъдеш съден”. „За мен ти си един изрод. Енергиен вампир.”

Кириловци, които посрещат санкциите на живота хладнокръвно „Ще си хапваме гризки, няма проблем, Биг брадър”, малко по-късно решават, че ще бойкотират ограниченията „Нищо няма да хапна до края на формата”, а после, дъвчейки омлет, се вайкат как не са ги нахранили според очакванията им.

Кириловци, които не си знаят алкохолната мярка.

Кириловци, които нямат представа какво е истинска саможертва (от „Аз си жертвах 12-годишната брада”, пуснато на repeat, до „Аз носих този губер на лицето си три дни”). Леле, горките!

Кириловци, които обвиняват другите в егоцентризъм, без да осъзнават, че най-използваната от тях дума е „аз”.

Кириловци, които са агресивни и цинични, защото другият задължително не е прав.

Кириловци, които правят напук, вместо да се замислят/засрамят от постъпките си.

Кириловци, които няма да пречупят егото си, защото то ги пази от ударите на Големия брат.

Кириловци, които обещават да направят нещо, за да получат друго. Въпреки космическите си претенции не изпълняват (докрай) своята част от договорката, ама все пак очакват да им бъде платено, защото… те са страдали, те така са решили… те смятали, че са по-привлекателни без брада, за която доскоро безспирно реваха. „Много недооценен се чувствам, да знаеш”, крещят Кириловците заради санкции, които заслужават.

Кирил е колегата Ви, който все се скатава, но все мрънка колко малко пари получава. Кирил е съседът Ви, който тъне в илюзията, че целият свят трябва да се съобразява с него, само защото е влязъл в образа на латерна с усилвател. Кирил е приятелят Ви, който променя мнението си на всеки 5 мин. Кирил е детето Ви, което знае, че без значение колко обещания наруши, пак ще получи желаната играчка. Кирил си и ти, който търсиш вината само в другите. Понякога Кирил съм и аз.

Биг брадър не е социален експеримент, Биг брадър е животът. 100% Кириловците обаче няма как да осъзнаят това.

За fortisimo.eu - Стоян Стоянов (снимки: Нова ТВ)

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично За Кириловците около нас

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414