Фортисимо – това е лично!



Надявам се Никита да спечели

Е-мейл Печат ПДФ

Наистина ли "голямата награда" в Биг Брадър си струва толкова, че да забравиш какво е да си нормален?! Наистина ли си струват парите, за да се държиш грозно и нечовешки?! Наистина ли на война и в това шоу всичко е позволено?!

Да сринеш някого, да смачкаш достойнството му, да си повярваш, че имаш право да го съдиш, винаги и за всичко. Да не пропускаш начин да го захапеш като питбул за врата и да не пускаш, да не млъкваш, да крещиш колкото глас имаш – чак до небето и да смяташ, че това е само твое право, което ти се полага по рождение, само на теб. Да смяташ, че си върха на сладоледа, а да не ползваш повече от 100 думи в речника си.

Това ли е стратегия в игра, всъщност това игра ли е?

Това ли е да си мъж, да си образован, да си успял, да си голямата работа, да си пример за успял човек?

"Борсовият агент" Кирил промени представите ми за арогантност. Надмина и най-грозните сценарии за липса на култура. Слиса ме липсата на просто човешко съобразяване с друго човешко същество, при това жена. Дълбоко се съмнявам в дипломите му, във възможностите му, във всичко, за което се представя, че е. Много жалко да си изгубил толкова време за образование в престижен университет, а всъщност да не си даваш сметка, че ти липсва най-важното в живота. Много жалко, че такива като него са примера за това как успяват младите хора. И са еталон за останалите?!

Сега за Никита. И по-малко, защото тя сама представя себе си добре.

Никога не съм си и представяла дори, че ще симпатизирам на момиче, което се е преобразило до такава степен: силикон, татуировки, филъри и т.н. В случая с Никита това няма никакво значение. Тя е променила до неузнаваемост външния си вид, по причини, които са си лично нейна работа, и в степен, която тя е преценила. Радвам се, че вътре в нея има всичко, в което аз самата вярвам. Тя е умна, силна и спокойна. Тя е състрадателна и разбираща, мислеща. Все качества, с които все по-малко хора – включвам мъже и жени, могат да се похвалят днес. Тя има куража да се изправи пред арогантния, самовлюбения, крещящия, обсебващия, съдещия (независимо как се казва) и да му каже в лицето: Не си прав. Тя ще устои на всички обиди, на всички нападки, на всички квалификации, на всички "шамари", дори силно да я заболи. Тя ще отстоява себе си, дори да остане сама. Както Алекс Сърчаджиева каза: Никита ще се движи в колона от един.

Останалите не ги споменавам, защото те носят чертите на кириловците и никитите в по-малка или в по-голяма степен, но никой не прави ярко впечатление. Някои са арогантни, ограничени, клюкари и "играчи" като Кирил, но едва ли могат да го настигнат.

Други са чувствителни, силни и принципни като Никита, но не достатъчно, че да тръгнат в "колона от един", защото няма да им стиска.

Надявам се тази вечер да спечели Никита! Надявам се българите, които са решили да пускат есемеси, да дадат левчето си за човещината, която все повече се стопява. Надявам се да дадат гласа си за човек, който може да чуе за себе си, че е грозен, урод, на нищо не прилича, но въпреки това да остане добър. Надявам се да не сме стигнали дотам дъното, че "голямата награда" да отиде при човек, опериран от човещина. Много се надявам...

За fortisimo.eu - Нели Русева (снимка Нова ТВ)

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Надявам се Никита да спечели

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414