Фортисимо – това е лично!



А ако Германия се превърне в новата Сирия?

Е-мейл Печат ПДФ

Историята е доказала, че в Германия думите събарят стени. Едно казано от неудобство „Сегабутна Берлинската стена, а днес призивът „Заповядайтеможе да събори Европейския съюз. Я ми дайте пример за Европейска държава, която да е интегрирала малцинствата си. Хич не ни бива в мултикултурните упражнения.

Центърът на Париж, например, е превърнат в шахматно поле от пакистански, сирийски, ирански, африкански, турски квадратчета, сегрегирани и сегрегиращи. На четири спирки с метрото от Парижката Света Богородица по улицата са насядали скрити под черни платове жени, които протягат към минувачите празни пластмасови чаши от кафета Старбъкс или шейкове на Макдоналдс. За мнозина това е демонстрация на либералните принципи на съюза, за други това е мечтаната евроинтеграция. За мен това е безобразие. Въпрос на гледни точки.

Не съм бил в Русия или в САЩ, но се съмнявам, че там е възможно да видиш на няколко спирки от Червения площад или монумента на Линкълн орда от просещи и маскирани „друговерци“, които твърдят че бягат от политически режим и религиозна война, а всъщност са икономически мигранти, които не се трогват от културата и традициите на новия дом (а знаете ли колко "интегрирани" млади тъмнокожи мъже с бради или жени със забрадки видях в най-популярните парижки музеи, с които иначе е пълен града? Нула!). Уж бягат от божествения екстремизъм, но си ходят със същите тези религиозни възгледи, които са довели родината им до настоящия хал. Прикриват с тях себе си и създават страх и неудобство у домакина.

Либералното ни възпитание не позволява да продължа в религиозната насока. Нали личните делюзии са и лично право – те може да противоречат на интелекта, науката и историческия опит, но са гарантирани от основния закон на страната ни.

От дни се чудя дали Ангела Меркел си дава сметка какво е причинила на всеки един разумен европеец с думите „Заповядайте“. Към кого бе отправена поканата и как така се оказа, че Германия кани, а после иска солидарност и общоевропейско разселване на бежанците? Това са пак логични въпроси, чиито отговор ще пропусна. Не ми е в компетенциите.

Писна ми от телевизионни материали, които показват млади бежанци с мечти да продължат обучението си в Германия. Вероятно има такива, но техният процент ще е 0,00*** от общата маса на мигрантите. Тоест абсолютно изключение. Сърцераздерателните материали ми напомнят за един от многото ВИП Брадъри, в които ромската певица Бони се кълнеше, че след като излезе от къщата ще продължи образованието си. Искала да покаже на детето си, че това е най-важното. Думите й бяха придружени от патос и сълзи. Направи ли го – не. Огромната част от бежанците не търсят убежище от война или диктатор, а търсят пари, при възможност повече. Нищо лошо, само дето „по пътя за щастието“, който не се полага на никого по подразбиране (а се извървява чрез образование и работа), те са склонни да рискуват и губят живота на децата си, за да минат „метъра” или някоя физическа граница. Те не искат убежище, искат да се домогнат до страна със завидни финансови ресурси и либерална социална система. Затова са се втурнали към Германия и за тях ще е ужасТ ако останат в България, Сърбия, Унгария или която и да е мостова територия. Това не е рационално или цивилизовано решение, не е провокирано от естетически или ментални потребности – това си е жив паразитизъм, с няколко изключения, които просто ще потвърдят правилото. Затова не се трогнах от снимката с изплувалото на бодрумския бряг дете. Напротив, ядосах се. Ядосах се на баща му, който макар че не е гонен от кървав политически режим или луд екстремизъм (в Турция такива явления няма) – е застрашил и жертвал живота на наследниците си.

Да избягаш от кочината и да се промъкнеш в царската спалня е лесното решение, особено след твърде общата покана на Меркел.  Но всъщност правилното и цивилизовано решение е да се хванеш и да почистиш оклепания си двор, да го закрепиш и развиеш. Защото скоро кралските покои могат да бъдат превърнати в новата кочина. Какво ще се случи тогава? Великото преселение на пришълците ще подмине оглозганата Германия и ще се насочи към Великобритания? А после? Да сте чули мигрански молби „Спрете войната в Сирия”, „Спрете Ислямска държава”? Не. Виковете са: „Отворете границите. Пуснете ни в Германия”. Това не е проява на цивилизованост. Това е антиутопия, ама на живо.

За fortisimo.eu - Стоян Стоянов (снимка: http://xn----7sbbfco0cwboccg7c4b.xn--80asehdb/)
 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично А ако Германия се превърне в новата Сирия?

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414