Добрият хостинг е от решаващо значение за всеки уебсайт

Вашият сайт е лицето на вашия бизнес. Според това какво потребителско изживяване имат на сайта Ви, клиентите ще правят изводи за Вашия бизнес.

Офертите за хостинг изобилстват, поради което е нужен ориентир – как да изберете добра хостинг компания.  В публикацията ще намерите препоръки и насоки, които да следвате при избор на хостинг за Вашия сайт. За изчерпателна информация – прегледайте и статията “Защо избрах хостинг в Jump?”

1. Трикът „Безплатен домейн“

Безплатният домейн изкушава, но имайте предвид следното, преди да посегнете към безплатни домейни:

  1. Кой притежава домейна? Домейнът е безплатен, но хостинг компанията запазва собствеността. Какво означава това ли? Ще дойде момент, в който ще следва да заплатите солидна сума, за да откупите домейна обратно.
  2. Колко ще платите за подновяване? Първата година е безплатна, но за подновяване обичайно ще Ви таксуват 200% над средната цена за име на домейн.

В процеса на проучване се поинтересувайте кой ще притежава домейна, а също  какво ще платите за подновяване на домейна.

2. Отделен домейн и хостинг

Препоръчително е да не регистрирате в една компания и двете услуги – домейн и хостинг, въпреки, че често се предлагат в комплект.

Препоръката не изхожда от това, че хостинг компаниите са ненадеждни, а по-скоро Ви препоръчваме надежден регистратор. Името на домейна е вашата онлайн идентичност, най-скъпият и незаменим актив.

За мнозина – закупуването на домейн и хостинга от една компания е въпрос на удобство. И компаниите биха предпочели да регистрират вашия домейн тъй като това им носи приходи.

Въпреки това – сигурността и стойността на услугата следва да имат приоритет пред удобството да комункирате с един доставчик.

3. Честотна лента и дисково пространство

Пропускателната способност и дисковото пространство обичайно се игнорират при избор на хостинга.

Задайте си въпроса: „ Ами ако уебсайтът ми стане наистина популярен за една нощ и привлече хиляди или милиони посетители? Ще платя ли солидна такса за огромния трансфер на данни? 

Можете да надвишите квотата си и изтегляне големи файлове от вашия уебсайт, така, че – бъдете внимателни.

4. Неограничена памет за съхранение

Неограничена памет за съхранение звучи страхотно, нали? Има такива оферти, които създават у Вас такова впечатление, но реалността е различна. Както няма безплатен обяд, така няма и неограничена памет.

Уловката е в процесорното време ,което е уточнено някъде със ситен шрифт.

5. Направете проучване

Проучете какви са отзивите от клиенти за компаниите, на които сте се спрели. Следва да имате предвид, че преобладават негативните мнения, тъй като хората са склонни да дадат оценка, когато се оплакват, не и когато са доволни.

6. Правете си резервно копие

Компаниите правят бекъп, но не разчитайте само на това. Винаги при възможност правете резервно копие и вие.

7. Не сключвайте дългосрочни договори

При възможност искайте пробен период и не сключвайте дългосрочен договор, освен, ако нямат опит с тази компанията.

Изборът на сървърно пространство е процес, който изисква проучване, обмисляне и сравнения. Правилният избор е фактор за успех на сайта Ви и не го подценявайте.

Категории: Видяно по телевизиятаджаджиза домакрасота и здравеДъглас козметикадетски играчкиподарък за мъж, подарък за жена, подарък за специален повод. Или вижте всичките ни продукти от ==> ТУК.
Вижте и намаленията, които предлагаме от ==> ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *