Фортисимо – това е лично!

Фортисимо - това е лично!За шамарите и загрижените родители

Едва ли има човек, който вече не знае наизуст „Приспивната песничка” на Янаки Стоилов, тази за тръгналата плесничка, поместена в учебник за петокласници. През седмицата чух стиха поне дузина пъти. И на сън да ме бутнат – ще подхвана „Откъде и как, не зная, синко миличък, но знам…”.

Дочети >>
   

Big Brother: 100% толерантен

Ето го и поредния роден Big Brother – наречен 100% натурален! Мото, на което много българи се възмутиха от първата вечер: „Какъв натурален брадър с псевдо манекенки, софийски мутри, пластмаси и високоинтелигентни футболисти? Това ли са "обикновените хора", това ли са съвременните успели българи, които ни рекламираха?“.

Дочети >>
   

Big Brother: Фалшиви, ама герои

По утвърдена с годините традиция Big Brother стартира с лъскави визитки, колоритни образи и гръмки изказвания. Мотото на новия сезон е „100% натурален”, макар че дебютният епизод оставя точно обратното впечатление. Фалшът, делюзията, хиперболизирането на качества и влизането в определен образ са неизбежни при представянето на участниците.

Дочети >>
   

Свещена вода или свещена глупост?

Добре дошли в „Страната на чудесата“. В ролята на Алиса днес влиза отец Никанор, който в национален ефир заяви, че някаква си жена с диабет, онкологични заболявания, стомашни проблеми и кашлица се изцерила с вода от Аязмо на роден храм. Последва уточнението, че не водата лекува, помагал конкретен светия.

Дочети >>
   

Примиряваме се с „Такъв е животът!”, докато не ни заболи

Животът ни се наводни от беззакония, въпреки че от всяко лице, което се показва по телевизора, чуваме: „Закони има, но не се спазват!”. Беззаконие е държавата, в частност хората, на които сме делегирали права да я представляват, да не взема мерки! Написаните на хартия закони не вършат работа, ако някой не контролира как се спазват!

Дочети >>
   

ПРЕПИНАТЕЛНОСТ

Обичам да слагам многоточие… както сега. Правя го някак по навик и все пак се замислям защо? Може би защото винаги има какво да допълним, какво още да кажем или… какво да премълчим.

Дочети >>
   

„Старопланински легенди” спектакъл, който ти спира дъха

„Йовков е един от авторите, които говорят за българското с много любов – независимо от недостатъците на своите герои. Затова успява да ги направи красиви”, каза Надя Асенова, режисьорът на премиерния за ДКТ „Васил Друмев” спектакъл „Старопланински легенди”. На пресконференция тя разказа как се е спряла точно на трите популярни Йовкови разкази: „Божура”, „Най-вярната стража” и „Шибил”.

Дочети >>
   

Страница 3 от 345

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414
Joomla extensions by Siteground Hosting