Фортисимо



Пепи Писарски: Любовта е винаги една и съща

Е-мейл Печат ПДФ

Пепи Писарски от група „Атлас” бе гост на Коко Паносиан в предаването „Абсолютно“ в ефира на „Форте“ радио. Групата с име на древногръцки титан е автор на титанични хитове, които създава през годините – от 1986 досега. „Кукла”, „ Капка от любов”, „Есенни цветя” са само част от техните прекрасни песни, станали любими на цяло поколение българи.

Коко Паносиан: Как се чувстваш?

Пепи Писарски: Много добре, благодаря? Имам творческо настроение, защото с групата записваме в студио и в общи линии около нас ври и кипи.

Коко Паносиан: Като се върна в началото на развитието на група „Атлас” вие май сте изключителни експериментатори. Започнали с кънтри музика, преминавате през ню уев, свирите и рок, а сега накъде?

Пепи Писарски: В днешно време не може да се търси съвсем чист стил, то е някаква еклектика. Ние пеем в поп-рок и търсим някакво по-мелодично звучене, и смислени текстове.

Коко Паносиан: Години наред обикаляте по морета и океани. Ти си човекът, който запазва „Атлас” и го възражда непрекъснато. Какво запазвате най-общо като основно за групата и сега?

Пепи Писарски: Първо да кажа кои са хората. Най-важният човек е вокалиста, Веско Зерлиев, с който записахме един емблематичен албум „Есенни цветя” и почти всички песни станаха шлагери. Аз свиря на китари и правя някои програми. Минко Ламбов е на клавишните, по известен е от проекта му „Латино партизани”, сега свири в една известна джаз формация „Шака зулу”. Барабанист е Жоро Георгиев. Аз и Веско Зерлиев сме автори на музиката, текстовете пиша аз, аранжиментите правим заедно.

Коко Паносиан: Смяташ ли, че популярната музика има бъдеще в България? Трудно ли се прави?

Пепи Писарски: Разбира се, че има бъдеще. Трудно е, но трябва да вървим напред. Не може България винаги да бъде идиотска страна, трябва да започнем да се оправяме, да вървим напред. Щом в другите страни това е част от бизнеса, значи и у нас ще стане така. В момента се правят нови и хубави песни, но те не достигат дo слушателите, просто им трябва модерен пиар.

Коко Паносиан: Убеждавам се все повече, че трябва да има повече хора като теб. Такива, които са работили навън, но идват тук да правят музика. Има ли нещо, което много те дразни в живота ни сега?

Пепи Писарски: О да, ужасно много неща ме дразнят! Това е безхаберието на държавата към културата. В началото на 90-те години на 20 век започна убийството на културата. Това е явно някаква културна стратегия, която липсва. Не може по едно национално радио да звучат по-малко от две български парчета на час. Просто трябва някоя много голяма чужда компания да ни обърне внимание.

Коко Паносиан: „Атлас” голямата ти любов ли е, имало ли е моменти да кажеш, стига с този проект, хайде да правя нещо друго?

Пепи Писарски: Не, не е имало. Но не само аз съм правил „Атлас“. Групата е рожба и на други хора, но за мен е много важна.

Коко Паносиан: Коя е най-близката ти реална мечта?

Пепи Писарски: Ами не пропускам и нещата в чисто личен план, да са ми живи и здрави всички близки и роднини. А с групата да заснемем видеоклип, да издадем албум и после едно турне, в няколко града.

Коко Паносиан: Каква музика обичате да слушате?

Пепи Писарски: Аз много не обичам да слушам музика, но когато слушам предпочитам Майк Олдфийлд, Пол Саймън и шотландска и ирландска народна музика.

Коко Паносиан: Кажи нещо повече за последната песен на „Атлас”?

Пепи Писарски: Най-новата песен и сингъл към предстоящия ни албум е „Така се събужда денят”. Тя е едно връщане към ретрото, което е много актуално в момента не само в България, но и на запад. „Била си ти” е другата песен, която пък участва в конкурса за нови български песни „Златна пролет”. В края на април ще бъде финала му, ние сме сред 13-те финални песни.

Коко Паносиан: Искаш ли да поздравиш някого?

Пепи Писарски: Искам да поздравя всички слушатели на вашето радио и почитатели на българската музика. Ще бъдете винаги сред първите, на които ще изпращаме нашите нови песни!

За fortisimo.eu разговора записа Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю БГ Музика Пепи Писарски: Любовта е винаги една и съща

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414