Фортисимо



„Стража махала“ поведе в класирането на ГАЛФ

Е-мейл Печат ПДФ

Супер интересен бе четвъртият кръг от Градската аматьорска лига по футбол за купата на генералния спонсор „Кейбълтел&Евроком“. Обрати във временното подреждане на върха и в средата на таблицата. Първи мач между двама от изявените фаворити, първи отбелязани голове за тима на „Червената машина“, нови екипи и нова енергия в отбора на „Абсент“. Това са само акцентите от преминалите осем мача от програмата на ГАЛФ.

„Стража махала“ продължи да играе отговорно и турнирно правилно. В четвъртия кръг отборът от „Маракана“ (игрището на трето основно училище) не просто не допусна грешка, а положи усилия да освежи головата си разлика, което в крайна сметка им донесе и лидерството във временното класиране на ГАЛФ. Преди кръга тази задача не изглеждаше толкова лесна, защото програмата изправи в събота „Стража махала“ срещу добре подредения отбор на „Стройко“. Мачът имаше достатъчно важен залог. Една победа на „строителите“ щеше да ги вкара в тройката и да подхлъзне един от изявените фаворити. Заради падналия дъжд мачът се игра на резервното покрито със сгурия игрище, което обаче беше в плюс и за двата отбора, които показаха, че практикуват техничен футбол. Публиката, а и ние останахме леко изненадани от лекотата, с която „Стража махала“ надделя над „Стройко“. От друга страна цялостното поведение на сегашния лидер в кръга бе демонстрация на умно турнирно поведение, висока мотивация и желание за победа. Това, а и изненадващо бързо падналите два гола сякаш пречупиха „Стройко“ и „строителите“ не само се разделиха с мечтите за тройката, но и отстъпиха от престижното четвърто място в класирането. „Царството“ отнесе „Червената машина“ в тренировъчно темпо, а лидерът на „червените фенове“ не сварваше да подреди приоритетите си на вратарския пост, като едновременно пазеше на вратата и координираше по телефона зареждането на новото си барче. Смешното около най-лежерния отбор в лигата е, че от там обявиха, че ще стимулират с бутилка шампанско онзи свой футболист, който най-после отбележи гол в лигата.

В събота това не стана, но в неделния мач „Червената машина“ вкара цели 2 гола на „Абсент“, които обаче бяха недостатъчни за спечелването и на първата точка. Тимът на „Царството“ продължи с шампионското си поведение, като успешно премина през първия директен двубой с пряк конкурент за титлата. Временният водач след трети кръг – „Дрийм тим“ сякаш прегря преди самия двубой. Мечтателите загряваха половин час преди срещата и лансираха тезата, че никой освен тях не могат да спрат „Царството“ по пътя им към титлата. На терена обаче, съпротивителните сили на „Дрийм тим“ се оказаха по-малки и „Царството“ взе класическа победа с три на нула. В играта след четвърти кръг се завръща отборът на „Абсент“, който пременен в новите си сини екипи взе трудна победа над „Червената машина“ с 3:2 и завоява четвъртото място във временното класиране измествайки „строителите“, които бяха в основата на срива от миналия кръг. Четвъртият кръг бе страхотен и за „Механа Тракия“.

Отборът с най-многобройна публика стигна до втората си победа в лигата в хубав мач срещу ФК „БРЦК“ и показа желание да се бори за лидерско място във втората част от таблицата. „Скрита сила“ този път изненада „бегачите“ от „Олимпико“. Преди мача „Олимпико“ изглеждаха фаворити, но нулевото равенство на полувремето показа, че има още скрити сили в „Скрита сила“. Нервен и напрегнат мач до последната минута когато изведнъж силата отбеляза гол, който нямаше как да бъде върнат.

След дъждовната събота времето в неделя бе идеално за футбол и на ученическия стадион в Шумен отново имаше към 150 души публика, които се наслаждаваха на майсторството на аматьорите, мерещи сили в първото издание на Градската аматьорска лига по футбол организирана от „Форте“ радио, Община Шумен и Българският футболен съюз.

За fortisimo.eu от Ученическия стадион предаде Иван Капралов

 

3 коментара

  1. Само Стража махала! Оле-оле/2
  2. Само стража махала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  3. искам си бутилката шампанско :D

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Още от Това е лично

You are here: Home ГАЛФ ГАЛФ „Стража махала“ поведе в класирането на ГАЛФ

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414