Фортисимо



Знаят ли коя е „Мис България”?

Е-мейл Печат ПДФ

Войните в „жълтото” вестникарско пространство продължават. Почувствали се засегнати от думите на Волен Сидеров – от редакцията на „Галерия” очевидно са решили да покажат вестникарски инат, идващ от зората на журналистиката. Последният брой на вестника обслужва единствено битката на редакцията с политика.

На първата си страница „Галерия” публикува снимка на Волен Сидеров от вече известната му гола фотосесия, а иначе основното заглавие ни информира, че политикът е зарязал болната си майка.

Това не е достатъчно на редакцията на „вестника на мафията”, както Сидеров определя „Галерия” и в основния материал четем старо стихотворение на атакиста, в което автора споделя, че се срамува от майка си и баща си – дребни чиновници.

Цялата злост от първа, втора и трета страница следва да докаже, че правдата е на страната на вестник „Галерия” и затова главният редактор Кристина Патрашкова дори е завела дело срещу политика с иск за 50 хиляди лева обезщетение за водената от последния „клеветническа кампания”.

В този брой редакцията очевидно е решила да потърси морална, правна и политическа отговорност на Сидеров за отправените обвинения и квалификации. Няма как иначе да четем и интервюто на посланика на Израел у нас Ноах Гал Гендлер, който отбелязва, че „ГЕРБ няма нужда от „АТАКА”.

Не знаем дали Волен Сидеров е прав за печатната активност на българската мафия, но с любопитство се запознахме с тезата на Румяна Желева за неуспешната й номинация за еврокомисар. В интервю за „Уикенд” Желева заявява – „Българската мафия ме провали”.

Като говорим за мафията няма как да подминем и челните страници на „Уикенд” и „ШОУ”, които публикуват скандални разкрития със задължителното присъствие на сочения за глава на „Октопода” бивш агент на ДАНС (и признат приятел на вестник „Галерия”) Алексей Петров. „Уикенд” сензационно разкрива, че „Георги Илиев поръчал атентат срещу Алексей Петров” защото Трактора искал да завземе бизнеса на ВИС-2.

„ШОУ” пък извежда твърдение от интервюто си с Волен Сидеров, че „Алексей Петров е назначен в службите след рекет на министър!”. Иде реч затова, че Трактора натискал брата на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов да продаде имоти около басейна „Спартак”.

Сред всички други клюки, като примерно това, че Бареков искал да гушка Катрин Вачева ама тя не се дала или за новото младо гадже на Юксел Кадриев, решихме да се спрем на информацията за нагласената победителка в предстоящия конкурс „Мис България”.

С такива информации обикновено тестваме информираността на източниците на „жълтите” издания или просто трупаме доказателства за защитниците на тезата, че най-тиражните публикуват измислици. „Русенка става Мис България?” хем твърди, хем се пита от първата си страница „Уикенд”.

В материала се разкрива и друга неподозирана щета нанесена от глобалната финансова криза. Гаджетата на кандидатките за короната не давали рушвети. Въпреки това скандалите си вървели. Според мълвата уловена от „Уикенд” с най-сериозни шансове – била русенката Надежда Денчева, която имала интимни отношения с местен баровец. Последният нямал намерение да се бърка кеш, но постоянно звънял по телефона на Жени Калканджиева. Другата сериозна конкурентка според тази мълва била Евелин Соколова, която имала връзка с депутат от ГЕРБ.

Както се казва картите са свалени – остава да видим. Знаят или не „жълтите”. Тестваме глухарчето, че да проверим и информациите им за мафията.   

За fortisimo.eu –19.04.2010 – 25.04.2010 г.

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Знаят ли коя е „Мис България”?

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414