Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Европейското по ракетомоделизъм ще е в България

Е-мейл Печат ПДФ

Около 300 европейски състезатели ще пристигнат в края на август 2013 г. в Каспичан, за да премерят сили в Европейския шампионат по ракетомоделизъм.

Това научи fortisimo.eu от Тодор Драгов – член на подкомисията по ракетомоделизъм към световната федерация по въздушни спортове и Пламен Станев – председател на клуб „Моделист” Каспичан. Двамата бяха част от българската делегация, която взе участие в работата на конференцията на световната федерация, провела се този месец в Лозана (Швейцария).

Борещите се да върнат България на картата на ракетомоделизма състезатели от клуб „Моделист” – Каспичан са представили кандидатурата на страната за домакин на Световното първенство през 2012 година. В оспорваната конкуренция на Словения се счита за успех и извоюваната Европейска купа през 2013 година.

„Горди сме, че запазихме традициите на този спорт в България. Успяхме да го укрепим през последните три години и сега нашите моделисти практически са националният отбор на България”, коментира кметът на Община Каспичан Валери Вълков. Според председателя на клуба Пламен Станев организацията на Европейското първенство е сериозно събитие, което ще ангажира много хора в област Шумен. Ще повлияе и на икономиката в общината.

Проявата продължава около десет дни и състезанието задължително трябва да има богата съпътстваща програма. От инициативния комитет прогнозират, че бюджета за организацията на Европейското първенство ще достигне до 200 000 лева, но са убедени, че ще съберат необходимите пари от спонсорство и реклама.

„Изключително сме благодарни и на Община Каспичан, която към настоящия момент е официален спонсор на националния отбор по ракетомоделизъм”, заяви за fortisimo.eu Пламен Станев.

От 7 до 9 май Каспичан за пореден път е домакин и на кръг от световната купа по ракетомоделизъм. За състезанието тази година са се записали 40 участници от България, Русия, Румъния, Македония и Словакия.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Европейското по ракетомоделизъм ще е в България

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414