Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Хем бедни, хем нещастни

Е-мейл Печат ПДФ

Чувал съм твърдения, че бедният човек поне е щастлив. Чували сте и вие, че спял по-спокойно и други такива шменти и капели. Онзи ден обаче с един приятел реагирахме дружно и еднотипно като чухме новина, предадена по повод годишнината от влизането ни в Европейския съюз.

Проучване посочи, че българите са най-бедни и нещастни в съюза. „Ами, че ние си бяхме такива и преди да влезем“, възкликнахме с моя приятел. Като правя уговорката, че и двамата далеч не сме от евроскептиците. Вчера обаче се зачетох по-сериозно в данните на статистическия институт и реших, че си струва да заостря вниманието ви върху един факт, който може би е дребен щрих към сложното философско състояние да си хем беден, хем нещастен.

Впечатли ме това, че откакто сме влезли в клуба на богатите – темпът ни на икономическо развитие до 2008-ма е бил доста по-висок от другите страни и същевременно страната ни е твърдо на последно място по БВП. Как го правим това, бе хора? Спомних си, че през 2008-ма никой около мен не казваше, че е кой знае колко доволен от живота си. А сега всички заедно мечтаем да получаваме колкото тогава.

Пропуснахме момента да сме щастливи, че да влезем в класирането. Значи едновременно и незнайно как не си повишихме БВП при това ускорено икономическо развитие и изпуснахме момента да сме щастливи. Нещо, което може да се обясни с факта, че според статистиката сме едни от най-големите производители на тютюн, но според политиците е време да се откажем от това производство. Няма как да сме бедни, но щастливи.

Бедни, но нещастни е по-убедително. Към този момент готиното на еврочленството ни се изчерпва с факта, че сме в тяхната класация.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Хем бедни, хем нещастни

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414