Фортисимо



Първомайският кръг на ГАЛФ започна с мач срещу „Волов“

Е-мейл Печат ПДФ

Първомайският кръг преди финала на първото издание на Градската аматьорска лига по футбол ще се запомни с приетата покана на професионалистите от ФК „Волов“ и любопитния им мач срещу сборен отбор на участващите в аматьорската лига.

Демонстративният двубой се превърна в достоен завършек на традиционния спортен празник, организиран от регионалния съвет на КНСБ. Той събра на стадиона близо 200 души публика. За мнозина очаквано, отборът на професионалния футболен клуб „Волов“ не допусна грешка и победи с 4:0. Футболистите от ГАЛФ (с изцяло червен спортен екип) поддържаха прилично игрово темпо през целия мач, но играта на голям терен очевидно изисква съвсем друга тактическа постройка.

Футболистите на „Волов“ си свършиха работата още в първото полувреме, отбелязвайки три безответни гола. През второто полувреме на вратата на ГАЛФ бе стражът на „Стража махала“, който обра овациите на трибуните с впечатляващите си изяви, допускайки само един гол.

Аматьорите успяха да вържат и поне три голови атаки, но завършващият удар все не се получаваше. Въпреки всичко празникът се получи, а ръководствата на професионалния футболен клуб и Градската аматьорска лига се заканиха да превърнат тези срещи в традиция. Сред публиката забелязахме народния представител от ПП ГЕРБ Ивайло Тошев, журналиста от вестник „24 часа“ Венцислав Венков и почти всички звезди, участващи в ГАЛФ. Празникът и приятелският двубой между професионалисти и аматьори наложи промени в програмата на ГАЛФ. Срещата между ФК „БРЦК“ и „Абсент“ се проведе на следващия ден. „Царството“ ще посрещне „Олимпико“ на 4 май от 18,00 часа, а играта, която ще реши второто място в лигата, между „Стража махала“ и „Дрийм тим“ бе пренасрочена за 8 май от 16,00 часа.

В неделя при чудесни метеорологични условия все пак се проведоха три мача. Отново имахме удоволствието да гледаме красив аматьорски футбол. Отборът на „Абсент“ буквално се пребори за победата си в срещата с ФК „БРЦК“ и показа, че е готов на всичко, за да вземе четвъртото място в крайното класиране. „Студентите“ от ФК „БРЦК“ бяха на висота и демонстрираха израстване в рамките на първенството. Освен амбиция – този път видяхме и правилна схема, което доведе до аванс от два гола в резултата при 4:2. Тук обаче дойде и моментът да се тества духа на „Абсент“. „Сините“ сякаш се засрамиха и хвърлиха всички сили, за да докажат превъзходството и да подчертаят съществуващата разлика в класите. В крайна сметка „Абсент“ победи с 6:4, а „студентите“ побързаха да се присъединят към многобройната публика на срещата „Черно море“ – „Левски“ от „А“ група във Варна.

Във втория мач на кръга „Стража махала“ се разправи със „Скрита сила“ с резултат 6:0. Отборът от „Маракана“ (игрището на трето основно училище в Шумен) яко потича в първомайския кръг на аматьорската лига. „Стражарите“ се оказаха гръбнака на сборния отбор на участниците в ГАЛФ при мача срещу „Волов“. Те обаче намериха сили да побягат и в мача със „Скрита сила“.

Източници на fortisimo.eu донасят, че част от допълнителната мотивация за игра била протичащата във Facebook дискусия, предизвикана от играта на TORNADO за най-стилно играещ отбор в лигата. Не се наемаме да ставаме арбитър в закачките извън терена, но ни се струва хубаво да кажем, че отборът на „Скрита сила“ отново остана да си доиграе футбол след срещата. Тези момчета обичат играта и това е истинската им скрита сила. Очевидно доволни от себе си играчите от „Стража махала“ се оттеглиха за по бира в градската градина, но следиха по мобилните телефони развоя на срещата между „Дрийм тим“ и „Стройко“, която завърши с 4:1. Отново напомняме, че на 8 май от 16,00 часа „Стража махала“ и „Дрийм тим“ ще се изправят в директен сблъсък, който може да реши второто място в лигата.

Първото издание на ГАЛФ приключва следващата седмица, като организаторите от „Форте“ радио вече обявиха, че официалното награждаване ще се проведе на 9 май, от 17.00 часа, на градския ученически стадион.

Тогава ще стане ясно кой ще вдигне купата на генералния спонсор „Кейбълтел&Евроком“, а от „Шуменско пиво“ и TORNADO ще подсигурят задължителното парти за финала на първото успешно издание на Градската аматьорска лига по футбол.

За fortisimo.eu от ученическия стадион – Иван Капралов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Още от Това е лично

    You are here: Home ГАЛФ ГАЛФ Първомайският кръг на ГАЛФ започна с мач срещу „Волов“

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414