Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Коя е по-страшната криза?

Е-мейл Печат ПДФ

В последно време съзнанието на хората е заето от мисълта за финансовата криза. Светът обедня. България също. Или поне така ни казват.

Хората са наясно, че криза има и въпреки всичко не си личи да са ограничили разходите си. Магазините и моловете са все пълни, а клиентите нямат свършване. Същевременно името на финансовия министър е завладяло поне 30% от вестникарските страници. Правителството обмисля планове за борба с кризата, действията на всички са насочени само в една посока – да излезем от нея. Тази криза така разтърси света, че последният забрави за всички други кризи.

В България има и други министерства с други министри, освен това на г-н Симеон Дянков. Такова е например министерството на околната среда и водите. Името на неговия министър обаче рядко се споменава и може би някои дори не го знаят. Това министерство, примерно, би трябвало да решава проблемите свързани с една друга криза – екологичната. В последните години, тя се задълбочава и това дава своето отражение в изригването на вулкани, глобалното затопляне, появата на земетресения и гигантски вълни. Да се справим с финансовата криза, значи да засилим икономиката си, да засилим работата на предприятията и фабриките, които ще отделят повече вредни емисии и ще задълбочат екологичния проблем.

Не се знае дали Земята е на път да фалира, но със сигурност се знае, че тя е на път да загине. Време е обществото да обърне по-голямо внимание на световния дом – планетата. Скоро може би ще дойде моментът, в който трябва да се запитаме, парите по-важни ли са от природата? И можем ли с тяхна помощ да я спасим

Ако не предприемем нещо, ни очакват още природни бедствия, а те със сигурност ще доведат и до финансови.

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

1 коментара

  1. Супер ти е текста! Кратко, точно и ясно. Причина > следствие. Жалкото е обаче, че не мога да кажа нищо по темата, освен че текста е готин. Замислих се и също не можах да се сетя кой е екоминистъра. Тъжната истина е, че всички тези хора, екоминистрите, ще застанат в центъра на вниманието след няколко години. Всички накуп. И тогава единственото, което ние ще правим, е да им бутаме микрофони с въпрос що досега нищо не са вършили. Сякаш грешката ще е само тяхна. Сори, отплеснах се. Продължавай така!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Коя е по-страшната криза?

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414