Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Присъстващите правят изключение!

Е-мейл Печат ПДФ

Забелязах, че напоследък обръщам по-сериозно внимание на информации от вида на „телевизиите гонят рейтинги и дават само простотии“, „управляващите правят глупости, но нали ние ги избрахме“ или „на никого не му пука за стойностната музика и затова ние ви я подаряваме“.

В Интернет е същото. Най-популярния новинарски портал в нашия град е едновременно четен и хулен затова, че се е превърнал в място за не особено културните ни обществени дискусии.

Запитах се кои сме ние „добрите“ и кои са те „лошите“? Няма как населението да намалява, а да сме толкова много, че да напълним и двата отбора. Няма как хем телевизиите да искат да угодят на много хора, за да вдигнат рейтинга и едновременно с това да има толкова много ядосани от този факт, че да ги накараме да се засрамят. Няма как глупавите политици да управляват, а умните избиратели постоянно да правят глупав избор. Няма как никой да не обръща внимание на стойностната музика и часове след представянето на последния албум на ФСБ – сайтът им да отчита хиляди посещения.

Нещо не се връзва, нали?

Просто, защото не е така! Няма отбор на „добрите“ и на „лошите“. Всекидневно всеки един от нас влиза в отбори, които някой оценява като „добри“ или като „лоши“. Светът е шарен и всяко негово спасение има свое обяснение. Движи се по свои си критерии. Телевизиите се мерят с рейтинги, в политиката се броят гласове, в музиката се калкулират продажби, а в Интернет се броят посещенията.

Да се противопоставиш на тези закони може и да те направи в очите на околните някак по-интелигентен, но само толкова, а и за кратко. По-добре е да схванеш, че това сме ние. Не българите – това е некоректно обобщение. Това сме ние – днешните членове на отделните социални групи, оформящи това общество. Схванем ли това ще намерим правилния път и ще разберем, че трябва да работим със себе си. Да се сетим, че имаме да се развиваме, да се усъвършенстваме, да се стремим да ставаме по-добри.

Знаете ли, че едни от най-четените статии във fortisimo.eu, а и други интернет издания, са информации за „менструалната чашка“ или „заседнал в неправилен задник вибратор“. Кой ги чете тия и кой се възмущава от тях? Кой гледа реалити предавания и сериали и после се възмущава от тях? Кой гласува за някого, за да си го плюе после или кой слуша чалга и тегли безплатния албум на ФСБ.

Все сме ние бе, хора?

Измислили сме дори лаф за това колективно лицемерие: „Всички са простаци! Е, разбира се, присъстващите правят изключение!“

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Присъстващите правят изключение!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414