Фортисимо



Агенти се събират в „Дарик” телевизия

Е-мейл Печат ПДФ

Тази седмица жълтата преса в България е в стихията си. Вестник „ШОУ” гордо обявява от първата си страница, че техен материал обикаля света. Главно заради склонността на журналистите от „Гадзето дело спорт”, „Дейли Мирър” и дори „Таймс” да преписват. Става дума за информацията, че нападателят на Манчестър Юнайтед – Димитър Бербатов е бил отвлечен от хора на Георги Илиев в младежките си години. Темата, впрочем, с охота бе дъвкана и от сутрешните блокове на националните ни телевизии.

В крайна сметка се оказа, че информацията е достоверна, но Бербо не е бил точно отвлечен, а грубичко притискан да заиграе във „Велбъжд” (Кюстендил). Освен това – атаката не е била от Георги Илиев, а от хора, които искали да блеснат с мениджърските си умения пред мафиотския бос, собственик, тогава, на кюстендилския футболен отбор.

Футболът изобщо даде много храна на жълтите страници. Според „ШОУ” прокурорът Николай Кокинов е заявил, че и собственикът на „Левски” Тодор Батков е проверяван по темата с мнимия трансфер на четирима футболисти в Русия. „Уикенд” пък направо извежда в заглавие, че Тодор Батков е в открита война с Майкъл Чорни и Христофорос Аманатидис –Таки. Според вестника, Батков не искал да продава отбора и бил изигран от Чорни по схемата, приложена навремето към бившия министър-председател на България Иван Костов.

Може би за баланс „Уикенд” отделя и една страница за житието на собствениците на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов. Дописката чертае развитието на двамата от структурите на „ВИС-2” до кръговете около Сергей Станишев. Специалистите в скандала показват и забележителна историческа памет, като умело ни връщат към годишнината от разстрела на друг бивш министър-председател – Андрей Луканов.

В същата медия Маргарита Михнева дублира разкритията от предаването си по Канал 3 и твърди, че точно лицата Александър Русов, Олег Проценко и Юрий Кутепин са убийците на премиера. Тезата умело хвърля мост към предстоящия горещ конгрес на българските социалисти, като се прави внушението, че убийството е предизвикано от „различното забогатяване в БСП”. „Днес в партията отново се карат. Ами ако сценарият срещу Луканов се повтори с някой нов свръхзабогатял другар?”, питат от редакцията. Тъй де, щом схемите за измами се повтарят при Майкъл Чорни, защо да не се повтарят и в БСП? Очевидно арсеналът от мерзост не е особено разнообразен, ако следиш българската жълта преса.

В тази връзка е и челото на „Уикенд”, което отново разкрива, че през 2005 е задействан план за убийството на Маргина. Както всички знаят - тази версия общо взето налага тезата, че правоохранителните органи са имали такава информация и са арестували братята, за да ги предпазят.

В света на шоуто – лицата от различните телевизионни формати отново са по страниците. Колкото до телевизионните водещи: Николай Бареков дава пространно интервю за живота си и получаваните заплахи от политици. Лора Крумова била с молба за напускане, а Росен Петров май бил уволнен, но щял да прави ново предаване.

Най-любопитна ни се струва информацията, че Георги Коритаров можел да стане програмен директор на новата „Дарик телевизия”, по покана на собственика Радосвет Радев. „Ченгетата се събраха – Агент Алберт отиде при агент Карак”, коментирали пред „Уикенд” хора от гилдията. Най-вероятно защото журналистът Явор Дачков се изявява в този вестник, сега, по темата за „от всичко разбиращата Нешка Робева”, бившият му гуру Иван Костов дава напоително интервю при конкурента „ШОУ”. Там лидерът на „силните” демократи разяснява, че не се вижда в един отбор с Бойко Борисов и разказва това–онова за ДАНС. Според Иван Костов са платени много пари да се изгради митът за Алексей Петров.   

Това е, уважаеми читателю! Жълтините са в стихията си. Винаги ще се намери някой да духне глухарчето. Затова няма смисъл да оставаш глух за клюките, които другите вече знаят.

За fortisimo.eu – 05.10. – 11.10.2009 година

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Агенти се събират в „Дарик” телевизия

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414