Фортисимо„Царството“ е шампион!

Е-мейл Печат ПДФ

Десет мача – десет победи! Това е безапелационната формула за успеха в първото издание на Градската аматьорска лига по футбол, която донесе купата на отбора на „Царството“. Останалите спортно – технически показатели също доказват класата на шампионите при аматьорите.

В ГАЛФ „царете“ вкараха 45 гола и допуснаха да им отбележат едва 6.

Така те са лидери и при показателите на нападателните и защитните формации в лигата. Въпреки това не бихме могли да кажем, че превъзходството на „Царството“ е толкова смазващо. Разликата между шампионите и вторите от „Стража махала“ в крайна сметка е един мач – директният сблъсък между двата отбора, който да припомним бе извоюван от „царете“ първо на психологическо ниво.

В ГАЛФ отборът от „Маракана“ вкара гол по-малко от шампионите и допусна гол в повече от тях (44:7).

Третите в крайното класиране „Дрийм тим“ се представиха много по-добре в директния си сблъсък със „Стража махала“ в предпоследния ден от програмата - отколокото в срещата си с „царете“. В двубоя, който претендира да е мача на мачовете в тазгодишното издание на лигата, „Дрийм тим“ поведе с 2:1 и сериозно повдигна въпроса дали „стражарите“ могат да опазят второто си място.

В крайна сметка след страхотна игра се стигна до обрат и „Стража махала“ заслужено се поздрави с успеха при 3:2. Можем да обобщим, че третият в класирането на ГАЛФ – „Дрийм тим“ показа симпатичен футбол, но и непостоянство. Допусна да стартира в ГАЛФ с равенство, прегоря преди двубоя си с „Царството“ и накрая не успя да задържи резултата в мача си със „стражарите“.

Във втората тройка на класирането „Абсент“ доказа, че е лидер и си взе четвъртото място, което към средата на първенството изглеждаше, че губи.

Изненадата, поне за нас, е че „Механа Тракия“ влезе в петицата и заслужено се оказа сред отличените отбори. „Механджиите“, които са отбора с най-многобройна публика в ГАЛФ се разправиха в последния кръг със „Стройко“ и „Червената машина“ и сякаш хванаха последния влак.

Ако трябва да обобщим и тяхното представяне ще кажем, че тук термина „непостоянство“ е супер мек. „Механа Тракия“ доказа, че може да вземе мачове от фаворити, но е и отбор абсолютно способен да загуби мачове от аутсайдери.

Нещо подобно си мислим и за „Скрита сила“, но те поне са го загатнали и в името на отбора.

„Олимпико“ се превърнаха на любимците на всички в лигата. Те получиха висока оценка за играта си лично от лидерите и събудиха надежди за следващото издание на ГАЛФ.

„Стройко“ можеше да построи по-добро класиране, но и ние не се наемаме да кажем как стана така, че са чак осми при полежение, че ги брояхме за фаворит за четвъртото.

„Студентите“ от БРЦК демонстрираха сърцата игра и много хъс. Радваме се, че именно те получиха нагарадата на публиката и очакваме да ги видим по-силни под името „БРЦК – TORNADO“.

За „Червената машина“ никой не ще изрече лоша дума. Най-лежерният отбор в лигата е нещо, като клуб на любителите на футбола. В неговия състав почти във всеки мач идваха нови и нови играчи, които искаха да се представят добре. Всъщност в идеологията на отбора на „червените фенове“ е удоволствието от играта, но не и турнирната битка. Има и такива отбори.

 

За fortisimo.eu анализ на представянето на отборите в ГАЛФ направи Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Още от Това е лично

  You are here: Home ГАЛФ ГАЛФ „Царството“ е шампион!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414