Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Книгата на Илай

Е-мейл Печат ПДФ

Представете си, че светът е станал жертва на поредната война. Представете си, че всичко тъне в разруха, магистралите са унищожени, природата почти я няма, вода се намира изключително трудно, няма цивилизация и цари беззаконие. Всичко е потънало в мрак. Такъв е сюжетът на филма „The Book of Eli” или „Книгата на Илай”.

Оказва се, че единственото нещо, което може да спаси Земята и да възстанови реда е книга. Тази книга е не каква да е, ами последната останала библия на планетата. Дали филмът е качествен – всеки може да прецени сам, след като го гледа. Основната концепция, залегнала в него, обаче наистина е интересна и си струва да помислим върху нея.

Днес, в XXI век всичко се развива с толкова бързи темпове. Развиваме се бързо, караме бързо, мислим бързо, храним се бързо. Борим се за повече пари, по-хубава кола и по-скъп телефон. Рядко ни остава време, което да отделим на нас самите или на близките за нас хора. Вярваме във все по-малко неща. Животът ни зависи повече от материалното и все по-малко от духовното. Пропускаме с лекота поводите да се усмихнем. Не се забавляваме, защото от работа не ни остава време. Времето никога не ни стига за нищо.

На фона на този ежедневен маратон, често забравяме да оценим това, което имаме. Дали наистина не е необходимо светът да се срине, за да се спрем за секунда и да бъдем благодарни за това, което вече притежаваме. Да се почувстваме щастливи, защото е наше.

„The book of Eli” показва как сегашният ни свят е разрушен и започва да се изгражда отново с помощта на изначалните човешки ценности , заложени в библията. И ако във филма всичко вече е опустошено, то в реалния живот все още имаме шанса да поправим грешките си. Да поспрем за секунда, да си поемем дъх и да се опитаме да забележим онези неща, които имат силата да ни направят щастливи.

Те обикновено ни изглеждат малки и незначителни, но на тях се крепи нашият свят.

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Книгата на Илай

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414