Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Честит ден на Шумен

Е-мейл Печат ПДФ

На Деня на Шумен – 11 май, стартират Майските празници на културата. Програмата бе представена пред журналисти от зам.-кмета по образование и култура Живка Тонева.

В 9 ч. ще започне тържествена сесия на Общински съвет. В 13 ч. в Регионалната библиотека ще стартира празникът на библиотечно-информационните работници с изложба „Книгата – тяло и дух" и концерт-спектакъл на дуо „Морски струни" Живка и Иван Ненкови.

Празничното литийно шествие ще тръгне в 16.30 ч. от пл. "Кристал". В 17.00 ч., пред сградата на община Шумен ще се състои тържествено откриване на Деня на Шумен и Майските празници на културата 2010. След официалното откриване ще бъдат връчени „Наградата на Шумен" за изкуство и култура за 2009 г., след което ще започне тържествен концерт "Оттука започва България".

За 19.00 ч., пред ДКТ "Васил Друмев", е насрочено откриване на „Друмеви театрални празници „Нова българска драма 2010"

На 15 май от 10.00 ч. в зала „Форум" на хотел „Шумен" е официалното откриване на Втората национална конференция "Пътуване към България", която се провежда под патронажа на президента Георги Първанов. От 11 ч. в зала "Тича" на хотел "Шумен", РБ "Стилиян Чилингиров" и РИМ – Шумен ще продължат заседанията по секции.

Същия ден от 14.00 ч. ще стартира Икономически форум "България и Шумен след кризата". Той ще бъде в зала «Форум» на хотел "Шумен".

16.00 ч. е началото на ІІ Национален фестивал на мажоретния танц "Мадарски конник" - откриване пред общината и дефиле по бул. "Славянски".

В 17.30 ч., НИАР "Мадара" - Голямата пещера, ще започне симфоничен концерт на Държавна филхармония Шумен със солист проф. Минчо Минчев.

На 16 май от 9.00 ч. до 11.00 ч.в хотел "Шумен", Зала "Тича", РБ "Стилиян Чилингиров" и РИМ – Шумен ще продължат заседанията по секции на Втора национална конференция "Пътуване към България".

В 10.00 ч. в зала „Младост" ще започне кръг от Първото държавно първенство по бътуорлинг.

От 16.00 - 01.00 часа – Регионален исторически музей – Шумен огранизира Нощ на музеите, посветена на Годината на българското кино.

За 21 май от 18.00 часа в Драматично-куклен театър „В. Друмев" е насрочен тържественият концерт по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, когато ще бъдат връчени и „Наградата на Шумен" в системата на образованието и науката за 2009 г.

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне с празнично шествие в 10.00 часа от пл. „Кристал" до сградата на община Шумен. Веднага след това ще започне тържественото връчване на отличията на първенците от Випуск 2010 г. в средното образование от Красимир Костов кмет на община Шумен. След церемонията започва празничен концерт с участието на детски градини и училища.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Честит ден на Шумен

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414