Фортисимо

Малко се пие в тази държава

Е-мейл Печат ПДФ

Почти навсякъде в света е забранена консумацията на алкохол от лица до 18 годишна възраст. На някои места границата дори се качва до 21 години. Включително, разбира се, и в нашата мила България е забранено (със закон) непълнолетни да консумират, дори да купуват спиртни напитки.

Не знам дали и другаде е така, но това, което чувам и виждам около себе си, ме кара да мисля, че у нас положението е трагично. След 23 ч. на всяка пейка вече се е разположила отбрана компания от по няколко дечица, които щастливо си говорят. И така, докато раздумват - честичко надигат олекваща бутилка бира или водка и си я подават един на друг.

Оказва се обаче, че английските тийнейджъри направо карат българчетата да им дишат праха. Според проучване на Световната здравна организация, което вестник „Телеграф” отрази он-лайн, британчетата се нареждат на едно от първите места в класацията за „малки пияници”. На първо място са датчаните – най-активни консуматори на алкохол. Проучването е проведено сред 15 годишни тийнейджъри, които признават, че са употребявали алкохол още на тринадесет. Преди около месец  английското Здравно министерство поде нова стратегия по този належал проблем в Кралството. Стартира рекламна кампания за милиони, която ще акцентира върху последиците от безразборното пиене.

Официалните данни показват, че освен повече консумация на алкохол, при британските подрастващи се забелязва и по-честа консумация на наркотици и по-засилено ползване на кондоми, което с две думи означава, че в Англия са го ударили яко на разврат. Последното поне е превантивно.

Шотландците се оправят по различен начин, пише вестник „Сън”. Шотландската Народна партия възнамерява да внесе за гласуване предложение, което вдига минималната възраст за консумация от 18 на 21 години.

Онлайн изданието на вестник „Гардиан”, от друга страна, критикува нарастващия брой реклами на алкохол в интернет пространството. За сметка на това обаче оправдава производителите, защото те не нарушали маркетинг правилата и рекламите им не били насочени към непълнолетните.

За fortisimo.eu - Цвета Стефанова

 

0 коментара

    Добавете коментар

    ГАЛФ

    ГАЛФ

    Щрак

    Представянето

    Vexell

    В кадър

    Фортисимо е нашият живот в Интернет.
    преди 1 час from twitterfeed
    Twitter
    You are here: Home Тука има, тука няма Тука има, тука няма Малко се пие в тази държава

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Шуменски Показател - електронен вестник

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414