Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Еко къщи

Е-мейл Печат ПДФ

Еко домовете стават все по-модерни и широко разпространени. Не си мислете обаче, че става въпрос за колибките по дърветата. Еко къщите са съвсем като истинските, а дори и по-добри. Разликата е в това, че са направени изцяло от естествени материали.

В тях няма бетон и железа, а освен всичко друго разходът на енергия е сведен до минимум. Материалите, от които са направени еко къщите, позволяват разнообразен дизайн. Повечето от тях са ефектни и с нестандартен дизайн.

Освен всички преимущества, ако решите да си построите „зелена къща”, тя ще е завършена в рамките на 3-4 месеца. Може би си мислите, че ще трябва да бръкнете по-надълбоко в джобовете си, за да се сдобиете с такава къща. Истината е, че цената на еко-конструкциите е точно толкова, колкото на един апартамент с аналогична квадратура.

Интересен е фактът, че учените са доказали, че животът в еко домовете, освен всичко друго, е и по-здравословен. На някои места дори се строят цели еко селища. Там хората отиват, за да отдъхнат от бетонните стени на апартаментите си. Статистиките сочат, че 10-дневен престой в еко къща е достатъчен за достигане на траен енергиен баланс в човешкия организъм.

Така чрез изграждането на един такъв екологичен дом намаляваме разходите си, спасяваме собственото си здраве и това на планетата. Може би в бъдещето ще живеем еко живот с еко квартали и еко къщи. Крайно време е да достигнем онзи връх в модернизацията на света, когато няма да черпим ресурси от Земята, а ще ги възобновяваме.

Ако искаме нашите деца да имат бъдеще, трябва да започнем да им го осигуряваме от днес, а еко къщите са една крачка напред.

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Еко къщи

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414