Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Защо да не инвестираш 7 секунди?

Е-мейл Печат ПДФ

Защо да не инвестираш 7 секунди? Глупав въпрос – признавам. Възможно е да изливам следващите редове просто, за да махна тази въпросителна, бръмнала в главата ми.

От друга страна е възможно в този кратък период от време да има много смисъл. Във всеки случай с изненада научих колко много инвестиции в живота си правим за 7 секунди.

Примерно в другата реалност. Онази, която компенсира нещо, което ни липсва. Или дава плътност на страховете, които иначе потискаме. Говоря за съня. Учените са убедени, че сънят всъщност ни помага, както са убедени, че каквото и да си мислим за нощното автокино – то винаги протича за 7 секунди. Инвестираме в психическото и физическото си здраве сън, който е около 7 секунди. Защо да не го правим?

Да привлечем и още един аргумент. Оргазма! Да, средно изчислено и той трае 7 секунди и веднага се извинявам на тези, които са убедени, че изживяват върха на сексуалната наслада с поне пет минути повече. Тук мисля, че ви хванах. Едва ли имате проблеми да инвестирате 7 секунди в оргазъм. Удоволствието е всепризнато, а и това е пътят към щастието на възпроизводството. Защо да не инвестираш в живот?

Този въпрос ми зададе вчера и председателят на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров. „Инвестираш 7 секунди и печелиш живот!“ каза ми той, твърдейки, че толкова време ни е необходимо, за да си сложим предпазните колани в автомобила, преди да тръгнем на път. Защо не?

От асоциацията информират, че ако отделяхме 7 секунди за тази инвестиция в България за една година са щели да бъдат спасени 300 живота, а 3 000 души щяха да избегнат тежки травми.

Защо да не инвестираш 7 секунди? Този въпрос вече не ми се струва толкова глупав. Защото осъзнавам, че връзката между съня, върха на сексуалното удоволствие и предпазните колани в автомобилите не се крие в отделеното време, а в печалбата. Печелиш живот!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Защо да не инвестираш 7 секунди?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414