Фортисимо



Oткраднато време

Е-мейл Печат ПДФ

Пътувам с кола. Пътят е дълъг. Почти дванадесет часа. Пътувам с близки за мен хора. Много близки и добри приятели. Но… дванадесет часа са си дванадесет часа. Доста време – половин денонощие. Дори музиката и смяната на CD-та писва. Редуваме се зад волана.

Улавям се, че това ми харесва. Носи ми разнообразие. Чудя се какво обичам повече – да шофирам, или да се возя. Това, на езика на психолозите, означава: Водач ли съм, или предпочитам да ме водят? Става дума за лидерство, доверие и други такива неща.

Всъщност, обичам да шофирам. Но има дни, в които искам да се возя, искам да ме водят. Не споделям тези мисли с приятелите си. Точно сега всички мълчим. Толкова сме си близки, че мълчанието в купето не ни дразни. Свободни сме да мислим и да търсим отговори. Защо, когато поискам да се возя, невинаги откривам подходящ водач? От практична гледна точка – лоша организация или лошо търсене. От житейска - питам  се защо смяната на ролите се приема само на театралната сцена, а в живота – не?!

Хм! Бавно потъвам в сменящите се картини през прозореца. Море, следват възвишения… Първи есенни багри и усещане за откраднато време. Спомних си за Робърт Пърсиг и неговите пътници на мотор в „Дзен и изкуството да поддържаш мотоциклет” или на яхта в „Лайла”.  Пътувам в пространството и мислите си. Пътувам с хора, които правят същото. Няма как да не се роди въпрос, който да счупи мълчането и обедини мислите на всички в купето.

Един от онези въпроси, които носим под дрехите си и ревностно пазим. Въпроси, които вадим само когато пътуваме в пространството и мислите.

Как да запазим любовта?

Затова говорим! Дори когато говорим за шофиране (сме на път). Важно е да прецениш на кого ще се оставиш да те вози. И то не веднъж, не пет пъти, а докато пазиш любовта. Няма формула. Или по-скоро има, но тя е твърде лична. За някой е като скок с бънджи,  за друг е чесънът в яхнията със зелен фасул, за трети – запалените съчки в огъня. Важното е да искаш да я запазиш. Като цветята, които поливаш редовно - нищо че някои разцъфват, а други повяхват.

Хубаво пътуване. Дълго. От онези пътувания, които ти дават възможност да откраднеш време за себе си, да го споделиш с близки приятели и да отговаряш на въпросите, които криеш под дрехите.

От утре пак съм същата.

До следващото пътуване.

И до следващия отговор.

За fortisimo.eu - Калина

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Сексът и градът

    Популярно от Сексът и градът

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Сексът, градът и още нещо

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414