Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Кой казааа?

Е-мейл Печат ПДФ

Маркови облекла, скъпи бижута, високи токове, изящен грим, ефектни рокли, още по-ефектни автомобили, пробни прически. Не става дума за холивудски актьори и актриси, а за съвременните български абитуриенти.

Точно по това време на годината те са една от темите, които най-силно вълнуват средите на младежите. Освен предстоящите изпити, матури и всички други училищни задължения, завършващите трябва да обмислят добре облика и появата си на двата най-знаменити дни за всеки абитуриент – Изпращането и Бала.

Идва големият ден! В двора на училището са струпани малки и големи, учители и родители. Време е дванадесетокласниците да напуснат любимото даскало и да поемат по житейския си път. Викове, крясъци, камери и фотоапарати.

За ритуалността на този ден говори само надписа „На добър час!”, залепен над училищната врата. От всичко друго по-скоро лъха солидна доза суета. Ето ги и тях, звездите на деня – абитуриентите! Готини и изпълнени с вълнение и амбиция. Съзнанието им е раздвоено от мисли за идващите изпити и очакваните купони. Скоро се съвземат и се съсредоточават върху купоните. Викат всеки учител поотделно. В очите им се чете желанието да изкажат по едно благодарствено слово на всеки, но зрителите отдолу очакват шоу.

Затова анонсите на учителите са придружени с музика и шеговити подмятания. Бутилките шампанско гърмят и спомените от изминалите години се разливат навсякъде. Екскурзиите, игрите и взаимните преживявания остават само на снимките, а бъдещите срещи на випуска изглеждат неясни и несигурни.

Една последна снимка на училищните стъпала и всеки поема по пътя си.
В погледите на завършващите се чете малко тъга и много надежда. Надежда за ярко бъдеще. Надежда за осъществени мечти. От време на време през главите на абитуриентите се стрелва мисълта, че повече може би никога няма да се съберат всички. Че може би пътищата им няма да се засекат. И тъкмо, когато им идва да заплачат, тишината е разцепена, съзнанието им е ободрено от вик – „Кой казааа?”

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Кой казааа?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414