Фортисимо

Модерният грим

Е-мейл Печат ПДФ

Вече сме имали повод да отбележим, че гримирането е цяло изкуство. В изкуството също има моди, които отминават и отново се завръщат. Кои са модните тенденции за този сезон?

Сега се характерни искрящите магнетични цветове. Гримът се подбира в зависимост от тена, цвета на очите, косата и дрехите. За да скриете недостатъците на кожата, са ви необходими течни коректори. С тях се работи върху почистена и добре хидратирана кожа. След коректора идва ред на фон дьо тена, който изравнява основата на лицето. За мазна кожа – сух фон дьо тен, за суха – крем основа с подхранващи съставки. Върху готовата основа сложете пудра със светлоотразяващи частици на скулите, в средата на челото и шията.

Разрешете веждите следвайки тяхната извивка. Може да използвате молив в същия цвят и да удължите линията им без да се прекалява. Модните цветове в грима са: светло и тъмно сиво, изумруд, корал, горчица и лилаво. Те правят погледа кадифен, а макиажа ефектен. Правилно поставените сенки придават дълбочина на погледа. Необходимо е използването на два нюанса. По-светлият тон придава свежест, а по-тъмния дълбочина. Вечерният макиаж трябва да е по-наситен за разлика от дневния. Нанесете по-тъмни сенки върху външния ъгъл на клепача тъмносиви или графитени, а по-светлите поставете в началото.

Разнесете очертанията с апликатор или четка. Акцентът е върху устните. Актуални са бриковете тонове и розовите блясъци, и червила. За скулите използвайте руж или пудра с бронзов оттенък с един, два тона по-тъмни от вашия тен.

Със спирала удължете миглите, като внимавате да не се слепват. Може да използвате и втори цвят за върха на ресниците. На кафява отива синя, а комбинацията черни мигли със сребристи крайчета е актуална.

 

 

Рубриката „Красива и здрава” е съвместен проект на fortisimo.eu и козметичен център

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Реклама

  СВА - каталог с намаленията

  Реклама


   
  ГАЛФ


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Опитай се да познаеш победителят на Световното първенство по футбол 2010. Спечели награда с fortisimo.eu.

  Да изберем 24 май за Национален празник на България!

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Красива и здрава Красива и здрава Модерният грим

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • TheSown.info – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414