Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Колкото повече, толкова повече – деца!

Е-мейл Печат ПДФ

Животът е пълен с парадокси. Често попадаме на тях, мислейки си, че „някой” е виновен. А невинаги е така. За да (не) се случват нещата, има ред обстоятелства, различни причини. Понякога ни е ясно, друг път не чак толкова.

Може би повечето двойки, които не могат да имат бебе, преминават през идеята защо при другите бременността настъпва просто ей така, дори нежелано, а точно при тях не се получава. Не е ли това парадокс?! Но, на човек му се случва толкова добро, или толкова зло, колкото той може да поеме. Та нали ако Атлас не беше толкова силен, нямаше той да държи небето.

Едно е ясно, всички тези семейства са много силни. Дали са разбрани от обществото? Това е дълъг процес. За щастие нито бездетните, нито обществото са сами в опознаването на този проблем. Съществуват клиники, фондации, психолози.

Всички тях ще събере фондация „Искам бебе” във Фестивален и конгресен център – Варна. На 30 май там нарочен форум събира презентации, свързани с репродуктивните проблеми на различни клиники по стерилитет: „Надежда” от град София, „Свети Иван Рилски” от Шумен, „Олимед” и „Св. Георги Победоносец” – от Варна.

Целта на информационния форум е да се скъси връзката пациент-лекар, да се помогне на хора, които наистина имат нужда и те да бъдат отговорни и ангажирани родители.

Да бъде запознато обществото с проблемите на безплодието е другата водеща задача на организаторите от фондация „Искам бебе”. Защото лечението на безплодието не е краят на един процес, а само началото, след това идва отглеждането и възпитанието на децата.

Форумът ще завърши с благотворителен спектакъл на Варненската детска опера при Общински детски комплекс – Варна. Представлението е по книгата „Мечо Пух” – детски, но изпълнен с много положителна философия текст.
Идеята за този спектакъл, по-късно, развила се с включване на информационен форум, се заражда още през месец декември. Група ентусиасти, чиято работа е свързана с деца и с проблемите на бездетните двойки, решават, да предадат своите положителни послания на всички, засегнати пряко или непряко от безплодието. Безпорно благотворителният спектакъл, в изпълнение на деца, ще създаде приятни емоции. Понякога не е нужно да се набляга само на проблемите, да се обсъждат трагедиите, да се търси вината. Необходими са малко повече думи и няколко дози детски усмивки.
Електронното списание fortisimo.eu и „Форте“ радио съвсем естествено подкрепят медийно този форум, като в ефира на 106,5 днес ще можете да спечелите за вас или ваши близки покана, която да ви отвори вратите за цялата програма на форума.
Публикуваме и пълната програма на форума, както и откъде можете да закупите покани за благотворителния спектакъл тук.

За fortisimo.eu – Светла Крумова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Колкото повече, толкова повече – деца!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414