Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Не се тревожете за еврото

Е-мейл Печат ПДФ

В началото на седмицата на азиатската сесия еврото поевтиня спрямо долара, достигайки най-ниски стойности за последните 4 години. Тази новина провокира поредните панически изказвания в медиите за „крах на единната валута”.

Наплашени от непрестанните информации за поредните жертви на кризата – много хора хукнаха да обръщат своите евро спестявания в левове. Финансовите експерти обаче веднага обявиха, че смисъл от конвертирането на валути няма. Дали можем да им вярваме? Това е въпрос с повишена трудност, но нека поне ги чуем.

Експертът Александър Николов от City Capital ни успокоява, че спадът на еврото (а и на британския паунд) се дължи на лоши фактори, които бързо ще отшумят. Стабилизирането вече се усеща, а настоящият момент бил подходящ за вземане на успешни противоположни решения. Тоест купуването на поевтинялата валута. За тази теза има определени показатели. Първо, икономическата криза, свръхдефицитът в Гърция и социалните трусове не можели да бъдат постоянен фактор за поевтиняване на еврото.

Европейският съюз въвежда мерки, които напомнят за антикризисната политика в САЩ. Така че би следвало да очакваме подобни резултати. А зад океана положението се стабилизира. Най-малкото на пазара на труда. Анализаторите смятат, че финансовите песимисти са пренасочили негативните си настроения от Америка към Европа. Важно е също, че и голяма част от институционалните инвеститори имат сериозен интерес в създаването на ситуации на паника, в следствие на които те извличат бързи и огромни по размер печалби.

Така че бъдете спокойни. Дългосрочната картина дава основание да се предположи, че има значително по-голяма вероятност да видим поскъпване на еврото, вместо то да поевтинее за 6-та поредна седмица.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Не се тревожете за еврото

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414