Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какво си мисли, че прави Миро?

Е-мейл Печат ПДФ

Вече знаете, че Миро промени песента, с която ще представи България на конкурса Евровизия. Явно вариантът със заменката е обмислян дълго, защото „Ангел си ти” се появи под името “You're An Angel” с английски текст и нов диско ритъм. Бонус към изненадващата новина е и втори видеоклип (при това доста разчупен – виж по-долу).

Няма значение кое от двете парчета ми допада повече. Чудя се само дали смяната на песента не се явява предателство към хората, които дадоха от своите пари за SMS-и, че да изразят предпочитанията си.

Миро предложи и песни на английски, но гласът народен заложи на българското. Нищо че парчето странно напомняше хита „Lost” на Роджър Санчес. Толкова ушеизвадно е, че на нашето Ангелче не му се отдават чуждите езици. Личи си, че просто е назубрил едни думички и ги произнася без да поставя правилни логически ударения. Не че перфектният английски е задължителен, за да спечелиш Евровизия. Да вземем за пример русначето Дима Билан, което пее със смехотворен английски, далеч по-дразнещ от този на Миро.

Но пък историята показва, че и английски не е нужен, за да грабнеш първото място в песенния конкурс. Спомнете си „Молитва” на Мария Шерифович. Европа не разбра какво пее сръбкинята, но гласува за нея, защото думите не са най-важното нещо в едно изпълнение. Да не би текстът на „Вода” да имаше някакво значение за представянето на етно-джаз виртуозите Стунджи и Елица?!

В един парад на суетата, какъвто е Евровизия, се оценяват оригиналните прояви, които изпъкват сред останалата паплач. А с типичното диско звучене, пасивните вокали и захаросания ангелски мотив – Миро не само няма шанс за победа. Той няма дори шанс да се класира за финалния концерт.

Не успях да намеря отговор на въпроса дали са позволени промени по вече избраните парчета. Факт е обаче, че в компилацията „Eurovision Song Contest 2010”, която се продава в цяла Европа от 17 май, фигурира българският вариант на „Ангел си ти”.

И все пак ще стискаме палци на Миро. Той ще излезе под фаталния номер 13 на 27 май (втория полуфинал на конкурса). Ако се случи чудо и се класира за финала, ще го гледаме на 29-ти. То дошло, бе ;)

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка slava.bg)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какво си мисли, че прави Миро?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414