Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Пет ултра модерни прически

Е-мейл Печат ПДФ

Маниер, ритъм, закон – всичко това е модата. Тя е начин да изразиш себе си чрез дреха, прическа, грим. Тази година световноизвестните дизайнери от Лондон, Париж и Милано разпознават нежната част от света по 5 начина.

Какви са модните тенденции пролет – лято 2010, научихме от шуменския стилист Красимир Кръстев. Специалистът всяка година прескача до Виена, за да се запознае отблизо с последните дизайнерски решения в областта на дамските и мъжките прически.

Punk Goddess: това е тенденция, продължение на миналогодишната „Амазонка”. Стилът прически е взаимстван от племената. Външният вид е суров, но същевременно е изразен с много сексапил, с много чувственост. Тези прически са доста крайни, със силни цветови акценти, с резки напластявания, с ярко разграничаване на самите детайли в косата и с много силни асиметрии. Това е тенденция, която е за силната жена. Създава атмосфера на един груб лукс. Общата визия е човек, да бъде див, разкъсан, буен.

Cyber Sport: тази тенденция е взаимствана от хора, които практикуват екстремни спортове като сърфиране, гмуркане. Дизайнерите използват много модерни материи – неопрен, разтягаща се кожа, найлон, които намират широко приложение. Дрехите са тесни и прилепнали по тялото. Използват се клинове. Но в същото време тези модели са с много изчистени линии. Този стил се разграничава от досега съществуващата спортна мода. Прическите са изключително атрактивни. Карето, което беше със удължените линии вече се разчупва и придобива нова визия. Добавят се много цветни притурки, отблясъци, допълнителни кичури, които завършват една перфектна студена мода.

Boudoir: сладка и греховна, това е новото мото по модните подиуми. Чувствителността е на преден план за всички дизайнери. Те използват едно фино бельо, което е изнесено като външно облекло и в същото време създава много съблазън и чувственост, дори флирт и нахалство. Деликатните тъкани, които използват са органза, шифон, шантилски връзки. Косите са с максимално пригладени вълни, детайли. Цветовете са топли – есенни цветя, кафе, шоколод, като в тях има преливане. Говорим за коса, която излиза от спалнята, с много чувственост и абсолютна естественост.

New Rebel: в началото на 90-те се появи новият вид бунтавник – грънч. Тази тенденция запазва интереса на дизайнерите към себе си до ден днешен. През 2010-та, те й придават нова интерпретация. Тази мода е насочена изключително към младите хора, които търсят максимално удобство в облеклата. Дрехите са анораци, рокли, отпуснати фланелки. В прическите се наблюдават несъответстващи пропорционални пластове – силно насечени линии, без каквото и да било преливане помежду им, но които създават в същото време едно бунтовническо настроение.

Uniform: тази тенденция е изцяло повлияна от военните облекла. Но тя се разграничава от досега съществувалата милитари, където дрехите бяха камуфлажни предимно. Тук става въпрос за едни много изчистени линии – осъвременени военни якета, поли-панталони. Това е едно следващо ниво на груба мода. Тъканите също са много груби – прани еластични кожи, памучни бризенти, които в тяхната си същност са неразрушими. Косите са изключително изчистени, но в същото време непринудени. Цветовете са абсолютно пастелни, наблюдават се малки, дребни проблясъци, изключително незабележителни кичури.

Тъй като сме в разгара на абитуриентските балове, попитахме Красимир Кръстев и какви са актуалните тенденции за тази специална вечер.
Съветите на стилиста са абитуриентите да са максимално естествени. Косата трябва да допълни общата визия на тоалета и грима. Модерно е това, което всеки вижда в себе си, това което на самия него ще му се хареса, това което му стои добре.

А що се отнася до мъжките прически завръщат се по-скоро късите коси. Бритоните и опашките придобиват тенденция на отшумяване. В тези прически има различни пластове и нива, които създават дори в късата коса едно много интересно движение. Актуални са цветовите решения. Много момчета смятат, че да се сложи някакъв цвят в косата е нещо екстравагантно, но не е така.

Може с много тънки направени кичури да се допълни общата визия на прическата и това движение в косата да се подчертае. Къдравата коса? Тя зависи от общата визия. Има коси, които стоят начупени много актуално и модерно в дълъг вариант, но има и такива, които не могат да се вкарат в норми и се налага да се работи за една значително по-къса линия на съответната прическа.

За fortisimo.eu – Светла Крумова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Пет ултра модерни прически

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414