Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


3 217 предизвиква фурор във Фейсбук

Е-мейл Печат ПДФ

Само за три дни страницата на „Клуб 2405” във Фейсбук събра 3 217 приятели, предизвиквайки интереса на аудиторията към темата 24-ти май да стане национален празник на България.

За сравнение съществуващите групи с подобно искане са с по-малко от 300 участника.

„Голяма част от хората желаещи да говорят по темата вече са в списъка с нашите приятели”, обясниха за fortisimo.eu представители на Клуб 2405. Те разясняват още, че целта им е да създадат условия за културен разговор по темата и обединение на всички, които са обладани от разбирането, че образованието, културата и науката са основен приоритет на нацията.

Клуб 2405 е виртуално сдружение от съмишленици, обменящи идеи и подкрепа във виртуалното пространство и набиращи инцидентно и временно координатори и друг ресурс с цел реализиране на конкретна инициатива. Първата ни цел е кампания за обявяването на 24 май за национален празник на България и затова направихме страница, а не просто група във Фейсбук. Така нещата са по-представителни, а и ни дават възможност да отваряме и допълнителни дискусии”, коментира Слави Кашеров от Клуб 2405.

Инициативата стартира на 11 май в Шумен, а дебатът в мрежата започна от 21 май. От Клуб 2405 обявиха, че насочват гражданските си усилия към организирането на различни форми, поддържащи дебата в обществото. От Клуба си поставят за цел да съберат одобрение на идеята от поне 50 хиляди в интернет до следващия 24 май. В случай, че се премине този праг ще се създаде организация за набиране на координатори за национална подписка с искане за обявяване на всенародно допитване по въпроса.

Така в навечерието на следващия 24 май инициаторите от Клуб 2405 очакват да стартира подписка с цел набирането на поне 550 хиляди подписа, която да внесат в Народното събрание. „Целта ни е в един от предстоящите догодина избори да се проведе и допитването за 24 май, като национален празник. Така няма да се изразходват излишни средства”, допълни Слави Кашеров.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично 3 217 предизвиква фурор във Фейсбук

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414