Фортисимо



Вярвайте и чудото ще стане

Е-мейл Печат ПДФ

Много често чувам от приятелки израза „Ох, не можеше да бъде по-зле”. Аз съм от хората, които вярват точно в обратното. Винаги може да е по- зле! Защо го казвам ли?

Може би защото до момента съдбата винаги е била благосклонна към мен или разсъждавам така, защото си поставям изпълними цели.

Като дете например не съм мечтала да бъда принцеса, а ветеринарен лекар. Винаги благодаря и за малкото, което имам, приемам несгодите като изпитание, а не проклятие. Раждането на детето ми дойде като потвърждение на всичко това. Опитите бяха дълги и продължителни. Е, може би не толкова, колкото хората, които са преминали всички ин- витро процедури, но зачеването определено беше проблем за мен. Споделям тази твърде лична история с читателите на fortisimo.eu защото искам да дам кураж на всички, които мечтаят да имат дете, а не могат.

Желанието за дете се зароди в мен още от мига, в който срещнах моята половинка. Казват, че когато срещнеш човека, който искаш да бъде баща на децата ти- ще го познаеш. И при мен стана така. Той мечтаеше за същото.

Но в живота и на двама ни нещата винаги са ставали по най-трудния начин. Така беше и в този случай. След няколко месечни неуспешни опити последваха безброй гинекологични прегледи, консултации с не един и двама лекари докато не ми откриха киста на яйчника. Бях чувала, но не знаех как това може да ми попречи да забременея. В последствие разбрах, че този род кисти се закрепват за яйчника и го „консумират” докато яйцеклетките станат негодни.

В моя случай кистата не беше от най- малките. Лекарят реши да я третираме с лекарства, но след като това не даде резултат, го наведе на мисълта, че кистата е туморно образование и трябва да се премахне. Вариантите за това бяха кръвна операция и безкръвна такава. Страх ме беше разбира се, защото бях чувала, че с премахване на кистата, може да се стигне до отстраняване и на яйчника, към който е закрепена. А това автоматично намалява шансовете ми за забременяване поне на половина. Преминах през всички възможни състояния – първо се отчаях, после плаках много, после се ядосах, но накрая реших, че ще имам дете. Тръгнах да търся второ мнение- и то беше като първото- операция е наложителна, тъй като кистата не намалява. И третото мнение беше такова. Пак период на отчаяние стигащо до безсилие.

В крайна сметка насрочихме операцията, уредихме всички документи и на уречената дата трябваше да се явя в лечебното заведение. В малкото оставащо време до интервенцията споделих с моя приятелка за проблемите, които имам.

Тя ми разказа за нейна позната. Дамата е имала същите проблеми, но след 10 годишни усилия сега се радва на децата си. Даде ми телефона на лекаря, който й е помогнал това да се случи. Да си запазиш час при него обаче било луд късмет, тъй като професионалистът бил много зает. Бях се примирила, че отивам на операция и захвърлих листчето с номера в един шкаф. Забравих и за разговора. След няколко дни тя настоятелно ме попита дали съм се свързала с него и каза, че ако не го направя сама ще му звънне.

Какво пък, казах си, ще му звънна. Изслушвайки историята ми лекаря каза: „Идвай колкото можеш по-скоро!”. И така се озовах пред кабинета му във Варна. Прегледа ме обстойно и заключи, че действително киста има, но не вижда защо това може да е проблем да забременея. Напротив! Зачеването може да бъде причина тя да изчезне. Чувайки тези думи след почти година мъки – някак ми олекна. Прибрахме се в Шумен. Точно след четири седмици видях така желаните две чертички на теста за бременност и не можех да повярвам. И до ден днешен не мога да си обясня как стана всичко и коя беше причината да забременея буквално дни преди да легна на операционната маса.

Чудо ли беше или това, което казват, че психологическото състояние на жената е много важно за зачеването – наистина е вярно. Но чувайки тези думи от устата на лекаря, повярвах и може би се успокоих. Никога няма да спирам да благодаря на приятелката ми, която настоя да отида при този лекар. Винаги ще съм благодарна и на човека, помогнал да изпитам щастието да си родител.

Силно се надявам тази история да ви даде кураж. Не губете надежда, не се предавайте. Не винаги нещата стават като в приказките, но вярвам искрено, че вашата приказка ще бъде със щастлив край.

Вярвайте и чудото ще се случи.

За fortisimo.eu историята разказа Силвия Терзиева

 

2 коментара

  1. Историята доказва, твърдението, че човек не трябва да губи кураж и надежда.Чудесен край,Дано се случват повече такива чудеса.Моля се за повече такива лекари:)))
  2. Много се радвам за Силвия. Тази жена е невероятна и заслужава щастието, което е пожелала. Бъдете здрави о щастливи с малкото си съкровище.

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Вярвайте и чудото ще стане

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414