Фортисимо



Коментари за „Сексът и градът 2”

Е-мейл Печат ПДФ

В петък по родните екрани дебютира вторият опит за пълнометражна адаптация на култовия сериал „Сексът и градът”. Не знам откъде идва целия ентусиазъм по темата след огромното разочарование от първия филм, който бе обявен за скучен, дори от най-върлите фенове на телевизионната сапунка.

Новите реклами също не дават големи обещания, освен странна мода, екзотични пейзажи и нови сърдечни дерзания на Кари и приятелки.

Въпреки тези лоши поличби армии от дами ще превземат тъмните зали и ще има да се превъзнасят по обувчици, чантички и коланчета… Кой се интересува от сюжет, динамика и развитие на образите. Сантименталността и манията по марки ще осигурят сигурната печалба и на този епизод.

И все пак с много надежди отворих профила на филма в Rotten Tomatoes, за да прочета първите професионални коментари за „Сексът и градът 2”. Надеждите ми се стопиха за секунди. Регистрирани са 29 негативни ревюта и 3 позитивни. Дори положението при финансовият провал „Шрек завинаги” е по-розово. Е, как да подходиш към заглавие с общ рейтинг 3.9/10?

Но да чуем професионалистите!

Роджър Еберт, Chicago Sun-Times (Топ критик): Главите на героините от „Сексът и градът 2” са като балони с хелий, живеещи в свят, който рядко изисква повече от три изречения за роля.

Кристи Лемир, "Асошиейтид прес"(Топ критик): Филмът сам подценява себе си. Твърде дълъг е и не успява да бъде толкова забавен, колкото ни се иска.

Ричард Ропър, RichardRoeper.com: Идиотски диалози и обидни стереотипи. Как да не го гледаш с отвращение?

Кайл Смит, New York Post (Топ критик): Един от най-лошите филми за годината.

Бетси Шарки, Los Angeles Times (Топ критик): Във втората киноекранизация на прекрасния сериал на HBO, сатирата е изчерпана, иронията – атрофирала, а комедийните моменти издишат.

Ейми ДиЛуна, New York Daily News (Топ критик): Ако бяхме истински приятели с главните героини – след този филм щяхме да спрем да им вдигаме телефона.

Клаудия Пуиг, USA Today (Топ критик): Обида към паметта на умно написания сценарий за сериала и шамар в лицето за приятелките в главните роли.

Дейвид Едълстайн, New York Magazine (Топ критик): Най-депресиращото нещо около „Сексът и градът 2” е, че ще оправдае всички гадости, казани и изписани за сериала и първия филм.

Едуард Дъглас, ComingSoon.net: Все още поредицата е малко повече от женски заместител на порното. Модна, но нереалистична приказка, с твърде малко съществен пълнеж. Но този път епизодът е по-скоро средство за прибиране на пари.

Уили Уофъл, WaffleMovies.com: Ако „Сексът и градът” бе Star Wars за момичетата, то „Сексът и градът 2” е „Империята отвръща на удара”. Главните героини продължават да бъдат секси, пеперливи и живеят на широко.

Фил Виляреал, OK! Magazine (Топ критик): Не се случва често един ужасен филм да достигне до дълбините на моята душа, да сграбчи сърцето ми и да го разбие на милиарди частици.

Джейсън Зингал: „Сексът и градът 2” е по-лош от предшественика си. Продължението е направено единствено с цел печалба и страда от прекомерното си времетраене и нефункционалната история.

Дъстин Пътман, DustinPutman.com: Поправя повечето грешки на първия филм, връщайки интелигентността, хуманността и хумора, които публиката получаваше от телевизионния сериал. И най-важното – да прекараш още малко време в компанията на Кари и приятелките й си е чиста благословия.

Виктория Александър, FilmsInReview.com: Не е секси, не притежава история, пълен е с грозни дрехи, а жените изглеждат ужасно за възрастта си… Обижда и мюсюлманската култура.

Трябва да подчертая дебело, че нито един Топ критик не е дал положителна оценка за „Сексът и градът 2”, всъщност само трима блогари са го направили. Помислете си добре дали ще дадете пари да гледате този филм на кино? И въпреки, че знам отговора, все пак се надявам да охладя емоциите на по-трезво мислещите фенки/фенове. Животът е твърде ценен и кратък, за да гледате филми с оценка под 5/10 ;)

Снимки © New Line Cinema. All Rights Reserved.

 

1 коментара

  1. Аз го гледах и ми хареса :) Никога не съм се повлиявал от оценки в IMDB или където и да е.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Глобалното село

Популярно от Глобалното село

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Глобалното село

Щрак

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Още от Това е лично

You are here: Home Глобалното село Глобалното село Коментари за „Сексът и градът 2”

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414