Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Философията на една псувня

Е-мейл Печат ПДФ

На всеки се е случвало в определени моменти от живота си да тегли „една” на някого (понякога на всичко и всички). Интересно е обаче защо си служим с тези обидни думи и какъв ефект оказват те върху нас и отсрещния, който ги „поема”.

Ето моята теория:

1. Разтоварва душевно. След като изстреляте цветущия си запас от неприлични думички ви олеква неимоверно много. Чувствате се някак по-леки, разтоварени, като че ли сте смъкнали огромен товар от гърба си.

2. Удря противника по най-слабото място – майката. Всички знаем най-често употребяваната псувня, свързана с родителското тяло от женски пол. Ако има такива, които не могат да се сетят – нека ме ядосат и ще им я припомня с удоволствие. Каквото и да си говорим – когато псуваме със сигурност целта ни е да засегнем противниковата страна (колкото и да е гадно, е така). А всички знаем, колко сме чувствителни на тема „мама”. Ако се замислите, в репертоара на грубите обиди обаче не присъства само майката, а също така и други роднини от женски пол (леля, сестра и т.н.). Интересно е защо? Със сигурност, каквото и да говорим – винаги най свято е било женското начало (въпреки, че живеем в привидно мъжки свят). Затова и обидата винаги е свързана с лице – наш роднина от женски пол.

3. Отразява се добре на самочувствието. След като цветущо нахокаме досадника се чувстваме много добре. Злорадо се кефим, че сме му „видяли сметката” и сме горди от факта, че сме успели да употребим най-запомнящото се от богатия си речник със специализирана терминология.

4. Казва много неща с малко думи. При всички положения са достатъчни точно четири думи (сещате се за кои точно ви говоря, нали – нещо като „Да любя майка ти по груб начин”, само че много по-кратко и ясно) за да накарате отсрещния да разбере точно какви са намеренията ви към него.

Ако помислим за всички останали случаи, в които с добър тон сте се опитвали да обясните, че някой искрено ви лази по нервите, със сигурност ще си припомните, че ви е било нужно много повече време и усилия за да се отървете от натрапника.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Философията на една псувня

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414