Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Майната й на Евровизия!

Е-мейл Печат ПДФ

Още през март предрекох, че Миро, който представя България в тазгодишната Евровизия, няма да успее да се класира на финала на престижния конкурс.

Но вместо сега да се тупам по гърдите и да се хваля „Ето, вижте колко добре ги разбирам тези работи”, с крива усмивка си отбелязвам „Искаше ми се да не съм прав”.

Миро излезе под фаталния номер 13, но злочестата цифра не попречи на изпълнението му. Нашето момче демонстрира глас, показа присъствие, дори се включи адекватно в хореографията на парчето. Изглеждаше като уверен професионалист от световна класа. Дори английският куплет беше изпят съвсем прилично. Направи ми впечатление, че песента му започна с по-силен вокал, който целеше да тушира музикалните прилики на неговия „Ангел си ти” с хита на Роджър Санчес „Lost”. С прости думи, появата му на концертната сцена наистина успя да ме трогне.

Не, че това имаше някакво значение. Щях да приема бързото му отпадане от конкурса ако Миро бе изпълнил песента така както на българската Евровизия – тоест посредствено. Но за Осло бившата дуетна половинка на Галето бе разработил цял спектакъл, зареден с енергия и креативност.

Единствените ми забележки са насочени към фризьора на родната звезда. Косата на Миро изглеждаше отвратително. Заради хореографията или напрежението пък проличаха и няколко вокални пропуска (но това е нищо пред фалшивото пеене на доста други изпълнители).

Драгомир Драганов, който интервюира Миро малко след края на втората полуфинална вечер, ни помоли да вярваме, че победата за България ще дойде все някога! Но какво друго може да каже? Той участва в организацията на този бутафорен музикален форум. Вместо да дава фалшиви обещания може да се оттегли от геополитическата игра, защото смисъл от участието ни на сцената на Евровизия – НЯМА. По-добре да не си даваме парите за тази машинация. Ако споделяте това мнение – присъединете се към страницата във Фейсбук „Да оттеглим участието на България от Евровизия”!

Другият ми призив е да бойкотираме вота в събота. Съжалявам за комшиите, но нека да стане ясно, че не искаме гласовете да се разпределят териториално. И по-важното – да заявим пред всички, че не искаме да имаме нищо общо с този порочен конкурс. Което е по-важното в случая.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки eurovision.tv)

 

2 коментара

 1. Много глупости изписани за няма нищо. Никога няма да иде една песен на финала, в която припева е само едно "Оооо-оооо-ооооооо-О" Всички песни пожедителки имат една обща черта - ясно запомнящ се припев, който се забива в главата и ти се иска да го чуеш отново и отново. А по логиката, че всичко е гео зависимо, то Норвегия нямаше да е сега домакин, ако е така, при положение, че това е страната с най-много последни резултати (10) при участието си в този конкурс. Така, че търсете проблемите в своята градина, а не в чуждата и се наслаждавайте и учете от това което правят другите.
 2. Добре, има логика в коментара на Случаен, но това обяснява ли факта, че всеки път най-много точки от България отиват за Гърция. Можем ли да повярваме, че пет пъти най-добрата песен в конкурса е на точно тази наша съседка (и това е само един пример)? Жалко че не успях да намеря статистика за повторенията при държавните гласувания, но хайде да си направим сметката тази вечер, ама с атлас по география.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Майната й на Евровизия!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414