ФортисимоКак да се справим с болка?

Е-мейл Печат ПДФ

Никой не може да те накара да страдаш, ако ти сам не му позволиш! Да, но как се случва това? При положение, че този човек е бил дълго време част от живота ти, при положение, че той значи нещо за теб?

Дори и виждайки, че нямате бъдеще заедно, споменът за хубавото минало продължава да те измъчва и започваш да се чудиш дали грешката не е в теб, дали отново да отстъпиш и да се почувстваш като глупак, само и само, за да се опиташ да оправиш нещата. Как да не страдаш, как?

Един път пуснеш ли даден човек в живота си, раздялата с него винаги е болезнена, колкото и да се правиш, че не ти пука. А най-гадно е да гледаш как той само се чуди как да се отърве от теб. Но ти все пак се надяваш, че не е така, че си правиш грешни изводи, че нещата не са такива, каквито изглеждат. А какви са всъщност?

Всеки обвинява другия, да и двамата имат вина, но защо трябва да се стига до раздяла и то по груб и долен начин? Защо забравяме, че преди всичко сме хора, защо никога не можем с един разговор да кажем всичко, което мислим и което искаме, защо трябва брутално да показваме на хората, че не ги искаме в нашия живот? Не сме ли за твърде кратко време на тази земя, за да си причиняваме толкова много болка?

Защо трябва да загърбваме така хората, които са имали място в живота ни? И винаги един страда, а на другия изобщо не му пука. Започваме да се чудим дали изобщо сме познавали този човек, дали това е истинската му същност или тази в която сме вярвали до сега, дали сме били толкова слепи или просто и двамата сме се променили.

Задаваме си хиляди въпроси, изграждаме милиони хипотези и никога не получаваме отговор, а само безразличие. Опитваме се да бъдем силни, да мислим за бъдещето, да се освободим от миналото, но то е в нас, каквото и да правим няма как да го заличим и няма как да спре да ни боли.

Дори и в ежедневието си да забравим, има моменти които ни припомнят и започва да ни боли, чувстваме се жалки и предадени, а лекът за това чувство е просто един разговор. Няколко думи, които ни дават отговори на всички въпроси, но този разговор никога не идва. Макар и продължили напред, раната в душата и сърцето си остава, дори и закърпена, тя си е там, и е нужно съвсем малко да се отвори!

Да, наистина никой не може да те накара да страдаш, ако ти не му позволиш, но за да не му позволиш, не трябва да го пускаш в живота си, а какво ще стане ако никой не присъства в живота ни, ще бъдем ли щастливи, не е ли споделеното щастие най-хубавото нещо, а и какво щеше да е щастието, ако я нямаше болката?

Може би трябва да се научим да живеем в настоящето, да виждаме само хубавите неща в миналото, а от лошите да си вземаме поука, и най-вече да не спираме да обичаме, колкото и да ни боли!

За fortisimo.eu – Ивелина Кънчева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Как да се справим с болка?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414