Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


За приятелството в политиката

Е-мейл Печат ПДФ

Екстремните състояния ни поставят в ситуации, които се определят като „на ръба“. Тогава си задаваме сериозни въпроси и, ако имаме късмет, научаваме нещо ново за самите себе си.

Опознаваме се. Очевидно екстремният стил на управление на Бойко Борисов дава шанс да анализираме и въпроса за приятелството и политиката. Премиерът направи възможното да заяви пред българските и чуждестранни журналисти, че откакто е във властта няма приятели. Идеята на тази теза не целеше да предизвика съчувствие. Въпреки че първият, който ми сподели, че „няма приятели“ мигновено ще получи бутилка с водка и няколко часа от иначе късия ми живот.

Всъщност тази теза на премиера постави на общественото внимание един наистина философски въпрос. Имат ли политиците приятели?

По местната телевизия вчера гледах трима мъже в някакъв спор за извършени законни или незаконни (има ли значение) заменки на земеделски земи. По-интересно ми беше да си спомня, че точно преди година и тримата бяха най-сериозните претенденти в мажоритарната надпревара за народен представител от нашия регион. Влязоха в кампаниите си като приятели, които се знаят отдавна, но са избрали различни отбори.

Месец по-късно този от ДПС беше много сърдит на онзи от БСП. Мина време и се разбраха, че нещо не е било баш така. Сега, година по-късно, този от ГЕРБ разказа за едни заменки и настъпи онзи от ДПС. Последният пък разказа, че и той имал заменки, а не ги е огласил като другите. Ще мине време и тази работа ще стане ясна, че не е баш така.

Сигурен съм, че никой от тях не съжалява за една или друга своя политическа позиция. Същевременно съм сигурен, че през критериите за приятелство тези хора постоянно изживяват разочарования.

Така поне за себе си стигам до следното познание. Приятелство и политика са понятия от различни планети. Очевидно достигнал до това познание – премиерът Борисов обяви, че вече няма приятели, за да се защити от предстоящите разочарования.

Хубавото на тази история е, че приятелствата по-скоро са до гроб, а политиката до мандат!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично За приятелството в политиката

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414