Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Агресията сред младите

Е-мейл Печат ПДФ

Агресията е все по-честият модел на поведение сред учениците в училище и извън него. Децата ежедневно влизат в спорове, саморазправа, побой, нанасят физически и психически травми на себе си и околните.

Ставаме свидетели на какви ли не брутални прояви на агресия и то от страна на тези, които би трябвало да са най-неопетнени и най-спокойни – децата. Кое насажда в младите агресия?

На първо място семейството. Родителите са хората, на които би трябвало винаги да можем да разчитаме. В ХХІ век животът се развива с изключително бързи темпове. Понякога родителите нямат време да разговарят с децата си, често те не знаят какво всъщност се случва с децата им, не знаят за техните стремежи, копнежи, разочарования, победи, болки , обиди, мечти. И когато децата имат нужда да споделят, те нямат с кого да го направят, а това поражда в тях обърканост, а оттам агресия.

Друг фактор са приятелите. Средата, в която попадаме, е важна за изграждането ни като личности. Често децата се опитват да се интегрират в дадена компания. В младежкото общество да си готин означава да пиеш, да пушиш, да ходиш по дискотеки. Ако искаш да станеш център на внимание, да бъдеш забелязан, трябва да станеш готин, да имаш готини приятели. Затова много от децата започват да подражават.

Училището също насажда агресия. Учителите често използват агресивни методи, за да всеят респект, а е ясно, че агресията поражда агресия. Освен това учебниците са написани на много висок стил и не всички деца умеят да възпроизвеждат информацията от тях еднакво бързо. Така някои стават жертва на подигравките на други.

Интернет и медии. Днешното поколение живее в общество с достъпна за всички информация или както някой го определят „интернет поколение”. Най- играните игри са изпълнени с насилие. Най-гледаните филми също. Там агресията се проявява в най-бруталната си форма. Новините по телевизията са изпълнени с негативна информация.

Проблемът с агресията е голям и страшен. Но на фона на политическите проблеми и финансовата криза, той остава в сянка. И колкото и клиширано да е децата са бъдещето. Ако не им обърнем внимание сега, бъдещето ни изглежда нестабилно.

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Агресията сред младите

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414