ФортисимоПочивай в мир, Дани!

Е-мейл Печат ПДФ

Дълго мислих как да започна този текст. Писах, трих, пак писах и пак трих. Каквото и да кажа и както да го кажа, това няма да върне едно малко дете при неговите родители.

На 1 юни едно момченце не празнуваше със своите мама и татко, защото вече го нямаше на този свят. Става дума за 2- годишния Дани, който почина в Университетската болница "Света Марина" във Варна на 22 април. Този случай гръмна в новините, но може би заета с ежедневните проблеми, не му обърнах толкова внимание. Докато не гледах пълния разказ на неговите родители затова как е починало момченцето. От тогава до днес не мога да спя нощем и ставам по три пъти да проверявам как е моята малка дъщеричка. Сигурна съм, че така са се почувствали всички, които видяха болката в очите на тези родители. Те вече няма да чуват смеха на своето слънчице, няма да се радват на неговата усмивка.

Казват, че лекарите във въпросната болница са виновни за неговата смърт. Дали това е така, аз не знам. Останах ужасена и втрещена обаче от тяхната реакция или по-скоро от отсъствието на такава. Не проумявам как е възможно хората, които трябва да се грижат за живота на нашите деца могат да бъдат толкова коравосърдечни и безмилостни към майчината болка. Чие сърце би останало безучастно при вида на едно умиращо дете?

Лекари или убийци са хората в бели престилки? Този въпрос си задавам дни наред. Имам доста приятели от лекарските среди и знам, че когато четат това ще са силно възмутени. Вярно е, че не всички са такива. Но кой допуска безскрупулни човешки същества да се грижат за здравето на нашите деца. Трагедията на това семейство накара да настръхнат косите на всички, които видяха и чуха техния разказ. За дни във Facebook бяха организирани 2 групи с названията "Да накажем убийците на Дани!" и „Нека бъдат осъдени лекарите които убиха малкия Дани!". Към тях за отрицателно време се присъединиха над 88 000 участници. Коментарите под дискусиите варират от „Нека има справедливост" до „Смърт за лекарите убили Дани!".

Техните модератори канят всички, които се чувстват съпричастни към мъката на семейството на Дани да излязат от 20 часа днес пред парламента и да запалят свещичка в памет на детето. Това направиха вчера и жители на Варна. Тези хора се помолиха случаят с 2-годишното момченце да бъде последен. Според тях е наложителна промяна в българското здравеопазване, по-строги санкции за лекарска небрежност и дори затвор за подобни случаи.

Всичко това би било добре, но то няма да върне Дани. Питам се… защо сме станали толкова злобни и какво е виновно едно малко детенце, каква вина изкупват неговите родители? В стремежа си винаги да сме първи препускаме с бясна скорост напред и мачкаме наляво и надясно. Но защо не спрем и не се огледаме за малко в каква джунгла сме превърнали това място, наречено планетата Земя.

Защо препускаме и няма ли така да дойде по-бързо краят ни? Защо се наричаме хора, а в нас няма нищо човешко?

Почивай в мир малко детенце!

За fortisimo.eu – Силвия Терзиева (снимки facebook.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Почивай в мир, Дани!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414