Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Светът е футбол

Е-мейл Печат ПДФ

Никак не обичам израза „Светът е футбол”. Не че имам нещо против този красив спорт, но цял месец да ни занимават с него – това ми идва в повече. Без значение какви са личните ми предпочитания – тази фраза влиза в обръщение на всеки четири години.

И въпреки че до откриването на световното първенство по футбол остават още осем дни (11.06), то световната мрежа е завладяна от Царя на спортовете. Това твърдение важи в най-голяма сила за Великобритания, която е люлка на футболната игра.

Според анализите на статистическата компания Hitwise, представени от kaldata.com, най-малко 20% от всички търсения, направени от територията на Острова през миналата седмица, са съдържали ключовите думи „world cup”. Интересът по темата се е повишил лавинообразно, смятат специалистите.

Hitwise са представили и най-отваряните резултати от търсени фрази, съдържащи в себе си, „world cup”. Това са: world cup 2010 (4.98%), world cup (3.70%), world cup 2010 dates (3.28%), england world cup fixtures (1.77%) и още стотици вариации.

Ситуацията в САЩ обаче е малко по-различна, не че някой ще бъде изненадан от това заключение. Статистиката показва, че американците са по-любопитни около развода на Ал Гор, отколкото от предстоящото първенство.

Но все пак рекламистите зад океана се възползват от шумотевицата при игрите с топка. Един от плакатите за актуалния в момента „Сексът и градът 2” показва как висока обувка пука футболната топка.

Изображението представя дамския филм като алтернатива на спортните игри. Умната хрумка не сработи, тъй като втората серия не успя да достигне челното място в бокс офиса на САЩ. У нас обаче лентата е първенец, въпреки че ви предупредихме за качествата на историята (а и този плакат не беше публикуван в България).

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Светът е футбол

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414