Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какъв е смисълът?

Е-мейл Печат ПДФ

Живея в прашен квартал, в едно малко градче, в една миниатюрна страна, на един античен континент, на една красива планета, в един голям космос.

Стигнахме до космоса. А какво всъщност представлява той? Звезди, планети, прах, малко светлина, метеорити? Просто материя без капчица душа, без нито една нотка емоция, без смисъл. Е, вярно е, че астрологията е велика наука, но за какво са ни всъщност слънчевите затъмнения, метеоритните дъждове, планетите? Един ден светът просто ще изчезне. И какво ще остане тогава? Въздух? Земя? Тъмнина? Светлина? Не, нищо няма да остане.

Но как ще изглежда това нищо, аз не мога да си го представя. И все пак това не е важно, въпросът е какъв е смисълът? Появяват се планети, животни, растения, хора – живеят, творят, развиват се, но всъщност всичко това е като компютърна игра. Сякаш някой е решил да си поиграе и ни управлява като марионетки за негово удовлетворение. И когато стигнем до game over остава само нищото, няма да ги има спомените, дори да сме изживели прекрасно живота си, няма да остане нищо след нас, т.е. пак стигам до извода, че всичко е безсмислено. Даже не съм сигурна дали този целият живот не е една голяма заблуда.

Често ми се върти една мисъл в главата. Когато се храним и опитваме различни храни, усещаме вкуса им. Но не е ли възможно всеки от нас да усеща съвсем различни вкусове. Не е ли възможно просто да сме си внушили, че дадено нещо е кисело, солено, горчиво или сладко?

Или пък всеки от нас да вижда неща, които за другите са невидими, но просто да приема, че и те ги виждат. Или може би всеки живее в свой собствен свят и съществуват паралелно осем милиарда такива? Но и трилион свята да съществуват пак ще изчезнат и пак ще дойде нищото.

А не мислите ли, че ще е доста кофти да няма смисъл? Светът да изчезне, всичко да се изтрие и да не се появи нов? Всички велики постижения в науката, всички чувства, които издигаме в култ и ценностите, за които живеем? За съжаление не виждам великия замисъл, убягва ми розовата картина на бъдещето. Обичам си живота – много е забавно, красиво, истинско.

Евала на този, който се е сетил да създаде тази игра. И все пак има моменти, в които нахлуват мислите за края и лишеното ни от всякакъв смисъл съществуване. Тогава си представям, че е свършило и потъвам в нищото, каквото и да е то.

За fortisimo.eu – Непозната

P.S. Текстът ни изпрати по електронната поща млада приятелка на fortisimo.eu. Винаги сме вярвали, че нашето електронно списание ще се превърне в територия на споделените лични мисли. Публикуваме го без да сме се запознали с Непозната, за да я окуражим да продължи да пише и споделя. Очакваме съвсем скоро да научим и нейното име и да й благодарим.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какъв е смисълът?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414