Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Икономиката или екологията – кое е по-важното?

Е-мейл Печат ПДФ

Какво е общото между диетите и екоинициативите? На пръв поглед – нищо, но като се замислиш – „зеленият” мироглед и здравословният начин на живот просто си вървят ръка за ръка.

Може би, затова екотематиката е все по-актуална през последните години. И така, трети пореден уикенд е посветен на природата. След Деня на биоразнообразието – 22 май и Деня на природните паркове – 29 май следва 5-ти юни – Международния ден за опазване на околната среда. Инициативата се осъществява в рамките на Националната кампания и Програмата на ООН за околна среда, а денят преминава под обединителния призив „Една Планета, едно бъдеще – да съхраним биоразнообразието”.

Началото на честванията на Деня на опазване на околната среда е поставено точно преди 38 години в Стокхолм, Швеция, през 1972 г. На този форум е приета Декларация за околната среда – първият международен договор за принципите за екологична защита на Земята.

Най-хубавото е, че през последните години ангажимент и към „зелените” инициативи, поне в Шумен, са поели най-младите. Ученически отбори от ПМГ „Н. Попович“ и ГПЧЕ „Н. Й. Вапцаров“ ще спорят днес по провокативната тема „Икономическите проблеми са по-важни от екологичните“.

Участниците ще фокусират вниманието си върху значими екологични и икономически въпроси. Гостите от своя страна ще могат да изразят активната си гражданска позиция като задават въпроси на утвърждаващия и отрицаващия отбор.

Дали дебатът ще се разгорещи или ще бъдат намерени обединителни точки между икономиката и екологията – предстои да разберем. А може би, обединителното звено е стремежът към по-богат и по-здравословен начин на живот. Защото диетите и здравословния начин на живот всъщност не са евтини удоволствия!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

1 коментара

 1. Бях свидетел на дебата. Интересен, но по-скоро игра. Силно впечатление направи момиченцето от отбора на "добрите" което говори последно. Забрави да чете и говори от сърце. Така и трябва.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Икономиката или екологията – кое е по-важното?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414