Фортисимо



Бой по Първанов!

Е-мейл Печат ПДФ

След като президентът Георги Първанов повдигна темата за натиск върху медиите от страна на днешните управляващи – бе логично да се предположи, че неговото име и това на премиера Бойко Борисов ще си гарантират голямата паница от медийното внимание на седмицата.

Без да си позволяваме анализ ще подчертаем, че през погледа на „жълтата” преса нещата изглеждат по-скоро като „Бой по Първанов”. Като от това литват малко пръски по Борисов и дори по Слави Трифонов.

Най-лют е „Галерия”, в който лично главният редактор Кристина Патрашкова бичи коментар със заглавие „Първанов първо да каже за Мариана и Иво Инджев, после да плаче за медиите”. Видимо сърдита и на двете страни в спора Патрашкова подема персонално президента и издалеч премиера.

„Цинично е точно човекът, който притискаше главни редактори и издатели, позволили си да огласят предполагаемата му интимна афера с певицата Мариана Попова и по чието нареждане бе уволнен Иво Инджев от Би Ти Ви, да се притеснява за отношенията власт – медии”, пише Патрашкова. От друга страна дамата си задава въпроса и за „медийните кучета на властта”.

Сред тях е верният поддръжник на ГЕРБ – Волен Сидеров, който (знаете) воюва с „Галерия” от няколко месеца насам (след задържането на Алексей Петров). И след това Патрашкова насочва голямата сопа, за да я стовари на главите на абсолютно всички медийни босове на големите издания, които побързаха да отбележат своята независимост от днешните управляващи. Така в един коментар хем президента е бит, хем тезата на премиера е разбита, хем някой друга лична сметка е разчистена. За да се гарантира търсената обективност в спора, „Галерия” даже довършва страницата с публикация на въпросите, които от „Шоуто на Слави” мислели да зададат на премиера Бойко Борисов. Той обаче не откликна на поканата да гостува на предаването. Сред тях е и въпросът: „На кои журналисти пускате есемеси? Те отговарят ли ви?” и още „Вярно ли е, че който ви бие на тенис, фалира?”

В „ШОУ” е избран подход с интервю на пребития преди години журналист Огнян Стефанов. Статията е със заглавие „Генералите командват Алексей Петров”, но още първият изведен акцент е въпросът на Стефанов за това дали се е срещал президентът с трактора? „Президентът знае защо, в каква форма го е приемал (разбирай Алексей Петров), какво са обсъждали, колко пъти и т.н. Нали се хвали, че при него всяка среща се записва и разговорите се протоколират. Ами нека да опровергае мълвата или да публикува стенограми от разговорите с Алексей Петров. Тогава всичко ще стане ясно. Защо не го прави?”, пита Стефанов.

„Уикенд” е пас. Нито бой по Първанов, нито проблеми с темата за натиска върху медиите. Най-сочното в този брой е разкритието, че бунт с невиждани размери назрявал в „Шоуто на Слави”. Впрочем той е единственият от тримата големи – жилнат от вестника тази седмица. Източници на „Уикенд” разкрили, че един от сценаристите на Трифонов започнал да обработва упорито колегите си да искат увеличение на заплатите. „Младежът, носещ прякор Сашо Жълтия, твърдял, че трудът на авторите не се оценява подобаващо”. Постничко звучи, но си струва да се маркира в случай, че стане нещо около една от най-популярните телевизионни програми в България.

За fortisimo.eu – 30.05.2010 – 06.06.2010 г. (снимки pishtov.com, razkritia.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Бой по Първанов!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414