ФортисимоЧестито! Момче е!

Е-мейл Печат ПДФ

Както обещахме, читателите на fortisimo.eu първи ще научават за всичко ново и интересно, което става в семействата, които сме представили в сватбената ни рубрика. А какво по-значимо събитие може да се случи в едно семейство от раждането на дете.

За нас е удоволствие да ви запознаем с продължението на историята на сем. Галина и Ивайло Абаджиеви – една от най-чаровните двойки, представени на страниците на електронното ни списание „Фортисимо” в рубриката „Моята луда сватба”.

Само преди дни – на 30 май Галя и Иво отпразнуваха първата годишнина от своята сватба заедно с най-хубавия си подарък – Теодор. Честито и наздраве от екипа на fortisimo.eu!
Ето и разказа на мама Галя за бременността и раждането на малкия Теди и първите емоционални моменти от живота на вече тричленното семейство:

„Аз казвам, че няма нищо по-хубаво от това да носиш живот и най-хубавото е да показваш колко си щастлива и красива, давайки начало на нов човек! Бременната жена е красива, защото дава и носи живот!

„Честито! Момче е!” – каза акушерката точно в 13,45 часа на 2 април 2010 г. Тя държеше в ръцете си нашия първороден син Теодор. Еуфория, сълзи от радост, много усмивки, щастливи прегръдки... всичко хубаво и положително бе с нас в този момент! Но, нека започна от начало.

В края на месец юли 2009 г. се появиха първите съмнения, че предстоят едни различни 9 месеца. Началото на август д-р Марин Начев потвърди, че съм бременна. В началото имах усложнения с бременността, а и на работа нещата се променяха... Както и да е! Всичко започна постепенно да се подрежда. Дните се нижеха един подир друг. Аз растях, а в мен се развиваше едно малко човече. Аз сияех само при мисълта, че след време ще гушкам плодовете на една силна и искрена любов.

В началото на декември месец започнах да посещавам Училище за бременни към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Въпреки постоянното сърфиране из сайтове за бременни точно там въпросите, които ни вълнуваха придобиваха по-голяма яснота и точност, а „тъмните петна” намаляваха. Естествено, обаче най-голямата квалификация по „професията” майка щях да получа след раждането.

Беше 2 декември, аз бях в 22-та седмица, когато разбрах, че ще имам син. Все още не исках да казвам на бъдещия татко, че чакаме момче. Исках да го изненадам. На 4 декември той има рожден ден, а за мен подаръците от сърце не са големите, а запомнящите се. Ето защо поръчах малка синя торта с надпис, който честитеше рождения ден на таткото и същевременно му казваше, че ще има наследник.

Изненадата беше великолепна и запомняща се. По същия начин бъдещите баби и дядовци разбраха, че в къщите им ще влезе малък принц, а не принцеса (въпреки народните методи, предсказващи пола на бебето). Докато чаках да дойде големият момент дните се нижеха и минаваха в разходки. В средата на януари зимата настъпи с пълна сила и натрупа сняг, който затрудни не само движението по пътищата, но и по тротоарите. Разходките намаляха, а всяко излизане от дома си беше истинско изпитание. Въпреки тези неудобства аз се чувствах отлично. Ежемесечните консултации потвърждаваха, че и аз и бебето сме много добре и всичко се развива „като по учебник”.

Малкият мъж растеше, все по-силно се усещаха помръдванията му, а той все по-силно подсказваше, че наближава моментът, в който ще се появи на бял свят. Обичахме да слушаме заедно музика, той „танцуваше” в мен, а аз само се усмихвах на подскачащия си корем. Беше забавно.

От средата на март започнах да усещам болки ниско долу. Случваха се рядко, и не за дълго, но подготвяха организма ми, че наближава моментът. На 31 март бяхме излезли на разходка с моя съпруг Ивайло. На центъра се видях с една приятелка и започнахме да си уговаряме среща за петък, когато тя не беше на работа. Той прекъсна уговорките ни каза „Галя, не си прави никакви уговорки на 2 април ще родиш, така че по-добре утре се вижте”. Ние го изгледахме и пак продължихме да се говорим за срещата ни в петък.

Сега мога да кажа, че най-тежкият ден от бременността е последният. На първи април имах чувството, че съм вече 100 килограма, и не вървя, а се клатя. Относно темповете, с които правех всичко бяха много забавени и забавни. Легнах си късно. Беше започнал 2 април и се чудех дали Иво щеше да излезе прав. Така в мисли съм заспала. Събудих се с рязка болка ниско долу и желание да посетя тоалетната на момента. Беше 4.30 часа. Оказа се, че водите ми са започнали да текат. Бях в банята и Иво ме попита какво става. Казах „започна се...”. Знаете ли, сега мога да кажа на всички, които четат тази статия: Момичета, не си мислете, че като сте прочели цяла библиотека с материали за раждането знаете какво е. Няма такова нещо. Нищо не се знае, докато не го изпиташ. Боли, но е невероятно!”

С много любов Галя разказва дълго и увлекателно и тъй като сме убедени, че вече сте заинтригувани вярваме, че с интерес ще изчакате продължението на историята за раждането на малкия Теодор в следващия съботен брой на fortisimo.eu.

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Честито! Момче е!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414