Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ако имах само аз джакпота!

Е-мейл Печат ПДФ

Никога не съм се възприемал, като особено материален човек. Във философския спор „парите или идеите задвижват света” обикновено защитавам страната на идеите.

Няма как да отрека обаче, че мощният източник на идеи и мечти през последните две седмици е Българският спортен тотализатор и рекордният джакпот от 4 500 000 лева.

Онзи ден дебатирахме с приятели във Фейсбук затова какво биха сторили с парите от голямата награда. Хора всякакви, идеи и мечти – също. Имаше и такива дето откровено се уплашиха дори и да мислят по темата.
Преобладаваха тези, които откровено чертаеха план да разрешат финансовите си проблеми и изпълнят своите мечти да пътуват. Прави впечатление, че тази категория хора задължително възнамеряват да отделят част от сумата за благотворителност. Сякаш се извиняват, че мислят за себе си. Една приятелка пък реши, че със сумата може да помогне на кмета да асфалтира улиците, като му заеме парите без лихва.

Замислих се, че всъщност никой няма строен план затова какво би свършил с 4 500 000 лева под ръка. Не как ще ги изхарчи, а какво ще свърши с тях. И ако това е един огромен Биг Брадър сигурно щяхме да чуем клишето, че този не заслужава голямата награда, защото ще я похарчи за нищо или онзи прави стратегии, защото е лаком, но парите всъщност не му трябват.

Ами ако е така? Значи пътят до джакпота минава не само през фиша, а и през ясна заявка затова какво ще направиш с парите.

Затова пиша този текст с надеждата, че ТОТО ще го прочете!

Виж сега ТОТО, с тези пари могат да се свършат важни неща. Примерно да се включа в сделката за закупуването на националното управление за радио и телевизионни системи. Нищо, че ще вляза в съдружие с Ирена Кръстева и ще ме консултира Корпоративната банка. Важното е, че ще гарантирам свободата на словото и развитието на електронните медии в предстоящата цифровизация. Не, май няма да ми стигнат!

Добре де, ТОТО, със сигурност джакпотът ще ми стигне да сглобя друга медийна групичка и отново да гарантирам свободата на словото и развитието на електронните медии в предстоящата цифровизация. Само дето няма да е за дълго. Година, две и тези пари ще свършат.

Знаеш ли, ТОТО? Изглежда наистина е най-добре просто да си изпълня мечтата и да отида да поживея в Южна Франция. Ще се боря за свободата на словото и развитието на електронните медии при предстоящата цифровизация през Интернет.

Това е! В случай, че намираш плана ми за достоен внимавай с топките.

Питам се обаче защо всички ти търчим по свирката докато други получават тези пари чрез безконечна кредитна линия. Най-вероятно те не участват в 6/49, а в някоя друга игра. Ако знаеш, драсни ми го в Скайп-а.

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка: e-vestnik.bg)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Ако имах само аз джакпота!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414