Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Медия за литература тръгва от Шумен

Е-мейл Печат ПДФ

Litermedia.comОт началото на тази календарна година шуменските хуманитаристи си обособиха свое интернет пространство. Сайтът Litermedia.com е част от едноименния проект, целящ да възстанови една прекъсната традиция. А именно – провеждането на студентско-преподавателски семинари.

„Идеята е в litermedia да си говорим за хуманитаристика, не само за литература, и не просто на филологически теми”, споделя един от координаторите на проекта, доц. Евдокия Борисова от Катедра „Масови комуникации и журналистика” в Шуменския университет.

Покана за участие в семинарите е отправена към преподаватели и студенти и от специалностите Богословие, История, Археология. „Вече втора година правим такива сбирки и решихме, че е време да популяризираме идеята и в Интернет”, уточни Борисова.

Семинарните сбирки са тематични, като темата се обявява предварително. Предварително известен е и модераторът, който ще организира разговора. Той е и човекът, който се ангажира да предложи библиография за подготовка. Любопитното е, че тя може да бъде допълвана от всеки, който се интересува.

„Студентите сами проявяват активност към семинарите. Надяваме се, че новата ни тема, която сме обявили за семинара на 3 ноември -  „Мистификация и мистификатори” – ще привлече интереса и на историци и археолози”.

По думите на Евдокия Борисова, сайтът е доста популярен сред студентите, които записват задължително избираемата дисциплина или факултативната „Творческо писане”. Дисциплина, която се изучава в много западни университети, но е слабо застъпена у нас.

За щастие Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” е едно от висшите училища в България, които дават възможност на младите литератори да се изявят творчески. Най-добрите разкази и стихотворения и днес можете да прочетете в сайта им - litermedia.com.

За fortisimo.eu – Силвия Терзиева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Медия за литература тръгва от Шумен

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414