Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Най-добър град за живеене – нашият? Защо не!

Е-мейл Печат ПДФ

„Този град, в който аз съм роден, за мнозина навярно е скучен…”, пееше се в една песен на Тангра. Тази фраза отлично приляга на Шумен. Въпреки че повечето шуменци като че харесват тази „скука”. Няма ги шумните булеварди, километричните задръствания, буботенето на тежки машини.

И макар че Шумен доста се промени през последните години, някак успява да запази онази своя невинност, която винаги ме кара да се завръщам с умиление. Това ме навежда на мисълта, че Шумен е добър град за живеене.

Ако и вие мислите така – гласувайте в класацията на националното Дарик радио и вестник „24 часа”.

За трета поредна година двете медии търсят най-добрия град за живеене в България. Само преди няколко месеца Мадара се окичи с отличието „Глобален символ на България”. Защо да не блесне и Шумен с подобна титла!

Всеки от градовете в класацията се оценява по 32 критерия, сред които: достъпност за инвалиди, наличие на детски площадки, екологично състояние, култура, образование, безработица. В класацията на Дарик и „24 часа” може дори да посочиш място с хубаво кафе в центъра. Гласовете ще се събират до 23 октомври.

Дотогава жителите на Шумен могат да гласуват за нашия град на шуменската секция в dariknews.bg. Там има банер, който отпраща директно към страницата за гласуване. Да живееш в десетия по големина град в България, оказва се, има и своите предимства.

Във временното класиране градът ни получава високи оценки по критериите „дневна тарифа на такси за километър” и „наличие на достатъчен брой детски градини”. Най-слаба оценка пък получаваме за това, че ни липсват повече денонощни аптеки и алея за велосипедисти.

Това обаче не бива да ни отчайва. Миналата година например един съседен на Шумен град като Разград достигна първата десетка. Тази година пък Институтът по пазарна икономика обяви друг съседен град – Търговище – за град с най-добър бизнес климат.

Освен че ще определят най-добрия град за живеене, тази година Дарик и „24 часа” ще потърсят и градовете, на които прилягат титлите „Най-добър бизнес град”, „Най-зелен”, „Най-красив” и „Парти град”.

„Всеки от кметовете би се гордял с титлата „Най-добър град за живеене” и би я приел като оценка за добре свършената работа на кметския екип”, убедена е Невена Николова, главен редактор на Дарик - Шумен. „Нещо повече – призът се използва и за усилена реклама на града, който я получава”.
Освен всички подобни екстри, класацията на Дарик и „24 часа” се оказва и подходящ повод да поговорим за качествата на града в който живеем. Темата вече се обсъжда във „Форумът на Шумен”, където за 10 дни до момента са изложени 46 мнения.

За fortisimo.eu - Силвия Терзиева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Най-добър град за живеене – нашият? Защо не!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414