Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Един проект, един град и едно радио

Е-мейл Печат ПДФ

„ИСПА“ си върви, придружена с порои от дъжд, анализи, коментари , комисии и мрън – мрън. Информации по градското радио за поредното предстоящо временно затваряне на участък, придружено с по-силно потупване на волана с ръка и поредната ругатня.

Следват съвети за повишаване на вниманието и намаляване на скоростта.

Ние искахме ли подмяна на водопреносната мрежа?! Как си я представяхме тая работа? Една сутрин просто се будим и разбираме новината, че са ни сменили тръбите! Искали сме били по-добра организация на движението. Най-добре такава дето точно на нас да ни върши работа!

В началото е така. Началото подлъгва!

После почвам да се ядосвам. Убедена съм, че имам по-добър вариант за отклоняване на движението. Чудя се откъде да мина? Дишам прах и не мога да измисля как да го игнорирам.

07,00 часа! В колата съм. Почват новините по градското радио: „Ще се използват по предназначение двадесет комплекта скоби срещу неправилно паркиралите автомобили”.

Следва поредното потупване по волана и поредната ругатня. Формулата е ясна – инфо, съвет, ругатня. Не, не – началото подлъгва – без ругатня. Първо е разбирането. Ами, че така, де – как ще ми спират навсякъде когато и без това се чудя откъде да мина?!

12,00 часа! Попаднах в чудесно задръстване. Ръката потупва волана. В началото нежно и в такт с песента, която върви по градското радио. Несъзнателно броя колко пъти зеленото на светофара пуска другите и колко нас. Мисля си дали няма много да закъснея и постепенно осъзнавам репликата от филма: „Попаднах в задръстване”.

Мисля и се оглеждам все по-нервно. Дали мога да се бутна пред онзи? Две песни от радиото и ти идва редът. Ти си на ход – няма значение дали си с предимство, защото вече правилата са други. Ще пресека две платна на път с предимство, защото ме пуснаха коли, чиито шофьори не бяха надвесени наполовина през стъклото с лицево и вербално изразяване като на недоволен от съдията Стоичков.

Минавам и намирам време да им кимна, оглеждайки се за другия шофьор. Не съм сигурна, че той не е тип „Стоичков“. Не!? И той не е. Явно правилата вече са други.

Началото подлъгва, после става трудно и започваш да се ядосваш. Накрая хората започват да си помагат и правилата вече не са същите.

Голямо затруднение – един проект, един град и едно радио!

За fortisimo.eu – Мариана Добрева (снимка shum.bg)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Един проект, един град и едно радио

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414