Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Гласове

Е-мейл Печат ПДФ

Целият ни живот е непрестанна борба. Много сражения са важни, но едновременно с тях сме принудени да водим и куп абсурдни битки. Упорстваме до последно в опитите си да победим тежки заболявания.

Даваме най-доброто от себе си, за да съхраним дома си – планетата Земя. Искаме да поставим на трон единствените достойни крал и кралица – мирът и любовта.

Тогава що за гавра с най-съкровените ни мечти е фактът, че всеки ден трябва да се защитаваме от хора, които ни нападат безпричинно – заради нашите цвят на кожата, етническа принадлежност, социално положение или друг тип разединение, което ни превръща автоматично в аутсайдери и ни поваля с мощен удар в краката на обществото? Колко нищожен и незначителен трябва да се чувства някой, за да повдига самочувствието си, тъпчейки и унижавайки други? Нима наистина сме се превърнали в покорни роби на парите? Днес те ли господстват над нас? Вярваме ли наистина, че те ни правят по-добри „човеци”?
Празни и пусти вътрешно, голи душевно заклеймяваме всичко, различно от нас самите. Глухи, слепи и безчувствени сме за красотата, която разнообразието ни разкрива.

Но има гласове, които никой никога не ще успее да заглуши или пропъди. Те крещят или шептят в ушите ни, нахлуват дори в сънищата ни. Гласовете на толерантността и съпричастността. Те са тези, които ни казват, че за приятелството граници няма; че не е важно част от коя общност сме, а какви морални ценности защитаваме. Готовността, с която ще подадем ръка на някого, за да му помогнем, не бива да се определя от безумни предразсъдъци, потекли във вените ни като наркотик, който парите ни инжектират.

Нека всички се хванем за ръце и заедно надвием и унищожим завинаги заразата, която пълзи между нас и ни отчуждава. Нека парите служат на нас, а не ние на тях. Нека ги използваме за възвишени, благородни цели, които ни сплотяват.

За fortisimo.eu – Петина Венкова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Гласове

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414