Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Усмивката

Е-мейл Печат ПДФ

Какво правиш когато видиш любимия човек? Усмихваш се. Какво правиш когато се наслаждаваш на вкусно ястие? Усмихваш се. А какво правиш когато си щастлив и се възхищаваш на всяко прелестно създание на природата?

Усмихваш се. Всъщност когато ти се случи нещо готино просто показваш визитната картичка на душата си и казваш на света: „Аз съм щастлив!”.

Това движение на 17 от лицевите ни мускули често става неволно или несъзнателно. И също толкова несъзнателно всяка усмивка се превръща в силна комуникация, защото когато се запознаеш с един човек, ти първо се запознаваш с неговата усмивка. А понякога това изражение може да бъде толкова магнетично, че то да е достатъчно за опознаването на дадена личност без дори да си говорите.

Все по-често хората са водени от стремежа да бъдат различни. И как няма да са? Планетата става пренаселена и ако всички сме еднакви ще бъде много скучно. Всеки иска да бъде уникален и да се откроява. Именно усмивката е начинът, защото е доказано, че две еднакви усмивки няма. Затова усмихвайте се и ще бъдете неповторими!

И не само неповторими, но и здрави. Всеки път когато кажем „зеле” пред апарата или просто сред компания от приятели, укрепваме имунната си система и удължаваме живота си. Какво повече може да искаме от това да станем столетници с усмивка на уста?

Друга хубава черта на усмивката е, че е неконтролируема. Когато искаш да кажеш нещо – винаги можеш да замълчиш, но когато си щастлив, не можеш да спреш усмивката да изгрее на лицето ти.

За съжаление проучвания показват, че докато едно дете се усмихва 300-400 пъти на ден, то един възрастен го прави около 10-15 пъти. Разликата е фрапираща и дори ни кара да се замислим дали това е истина. Лесно можем да разберем като започнем да обръщаме внимание на това колко често се усмихваме. И все пак факт е, че децата го правят по-често. Може би те трябва да бъдат учители на възрастните и да им предадат малко уроци по щастие.

Така или иначе, както едно изтъркано клише гласи, винаги има за какво да се усмихнеш. Просто трябва да сложиш розовите очила и да настроиш мислите си в положителна насока. Най-малкото, нищо не ни струва да покажем бели зъбки и да се надсмеем на съдбата!

За fortisimo.eu – Екатерина Михайлова

 

1 коментара

 1. Бравооо! Мн. положително и зареждащо, ей за това си струва да живеем - да си подарим /на себе си и на околоните/ доза щастие. :) Няма нищо по-заразително от усмивката. Радвам се, че все още има хора - оптимисти, които не се страхуват да "покажат визитната картичка на душата си". Чудесен заряд... :)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Усмивката

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414