Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Жегата не пречи на тренировките

Е-мейл Печат ПДФ

Летните отпуски започват, а с тях идва и мечтата за по-красиви тела. Може и за ден, но всеки ще прескочи до морето. Най-лесният начин да влезем във форма е да посетим любимата си фитнес зала.

На думи всичко звучи лесно, но как се тренира в тази жега? Високите температури са най-честото извинение, последвано от обещанието „ще отида утре”. Това „утре” често става „вдругиден” или направо „другия месец”. Добрата новина е, че наистина има случаи, в които е необходимо да се пропусне тренировка, а лошата е, че жегата не е истинско извинение.

Всяка добра фитнес зала разполага с климатици, които поддържат нормални температури. Ако вашият спортен център е изключение – просто го заменете. В града ни вече има голям избор, стане ли въпрос за места, където можем да изваяме телата си.

Най-важното нещо в спорта, наречен фитнес, е да се спазват тренировъчните програми. Всяко отложено ходене до залата значително намалява шанса за постигането на нашите цели (отслабване, стягане, натрупване на мускулна маса и прочие).

Разбрахме, че жегата не бива да служи за извинение, но нека да видим кога наистина трябва да кажем не на спорта (е, за ден – два).

1. Никога не тренирайте ако сте пропуснали две хранения за деня. Няма да имате достатъчно енергия за тренировка, било тя и аеробна.

2. Останете си в къщи ако сте настинали или сте хванали грип.

3. Контузиите от всякакъв тип са също прилично основание да стоите на страна от фитнес уредите.

4. Пропуснете тренировка ако имате мускулна треска, която ви държи повече от 48 часа. Това е сигурен знак, че организмът ви не е готов за нови натоварвания.

5. Въобще не си помисляйте за спорт, ако не сте спали повече от 5 часа в близкото денонощие.

6. Тежките първи дни от менструацията при жените са също основателна причина за временно прекратяване на фитнес програмата. В този период дамите са застрашени от кръвоизливи при по-големи натоварвания.

Това са основните причини, поради които може и трябва да се пропускат фитнес тренировки. Съвсем скоро ще споменем всички неоснователни оправдания, които ни пречат да изглеждаме добре.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

2 коментара

 1. 3. Контузиите - може ли по-конкретно за тях? Счупен маникюр брои ли се за контузия :D 4. По отношение на тази точка не съм особено съгласна, в спорта "клин клин избива". Колкото повече се залежаваме и застояваме - толкова по-зле. Естествено, при наличието на мускулна треска е хубаво тренировката да е по-лека, но мисля, че е по-добре да не се пропуска.
 2. не споменатава за увеличената комсумация на вода и през деня и особено през тренировката. Някой даже мислят, че пиенето на вода е неправилно, защото щели да се изпотят. Логиката им е доста странна, но е трудно да ги убедиш в противното

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Жегата не пречи на тренировките

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414